Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

O casa ieftina din 3 containere

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Aceasta familie de coreeni locuia anterior intr-o casa supraaglometara si infestata de rozatoare, iar cu ajutorul proiectului arhitectilor de la JYA-rchitecs si a fondurilor de la Korea Child Fund, s-au mutat in 2014 in aceasta casa aerisita, colorata si eficient organizata, construita din 3 containere maritime. Cele 2 organizatii colaboreaza de cativa ani pentru a imbunatati conditiile de trai pentru copiii foarte saraci din Korea si de obicei se ocupa de mariri sau renovari de locuinte, iar in acest caz nu au gasit alta solutie decat demolarea casei vechi si construirea uneia noi.

Bugetul limitat a dus la solutia casei din containere, usor si rapid de construit: 2 containere s-au folosit pentru zona de noapte, iar al treilea, plasat separat de primele, s-a folosit pentru bucatarie, baie si camera pentru spalat rufe.

Suprafata interioara insumata a celor 3 containere este de doar 45 mp, dar arhitectii au marit spatiul util folosind inteligent conceptul de casa in interiorul casei: cele 3 containere sunt acoperite de o structura exterioara, ca un cort urias pe schelet metalic, care creeaza izolatie termica suplimentara si spatiu comun intre containere, dar si in jurul acestora.

casa_containere1

casa_containere2

Datorita containerului-bucatarie care a fost desprins de celelelte doua, s-a format un foarte util spatiu comun, iluminat natural prin tavanul transparent, si care se deschide spre exterior prin lateral, cu usi culisante. Tavanul transparent de deasupra zonei comune are si rolul de a permite luminii sa treaca spre bucatarie si zona de dormitoare – fara acesta, dormitorul central ar fi fost destul de intunecat.

casa_containere3

In plus, containerele-dormitor au acoperisul pardosit, creandu-se astfel un spatiu de joaca pentru copii, sau un spatiu suplimentar de dormit, in sezonul cald.

casa_containere5

Un alt mod de a castiga spatiu este utilizarea usilor culisante de tip hambar, pentru trecerea dintr-un dormitor in altul.

casa_containere4

Schite de nivel: organizare de zi si de noaptecasa_containere6

casa_containere7casa_containere9

casa_containere8

Alte constructii pe principiul „casa in casa” :

Citeste si despre casa dintr-un singur container maritim.

proiect[divider]

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.