Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

O casă de vacanţă perfectă pentru un teren accidentat, formată din 3 căbănuţe din lemn interconectate

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Când se întâlnesc un birou de arhitectură inovativ cu un client care iubeşte natura şi se dă un spaţiu natural cu aspect sălbatic, neîmblânzit, rezultă o casă ca acesta: sustenabilă, abia atinge pământul pe care stă, fără influenţă notabilă asupra mediului înconjurător şi cu nişte privelişti care îţi taie respiraţia.

Adică o casă contruită în spiritul respectului faţă de natură, resurse şi arhitectura de demult.

Organizare

Casa este formată din 3 căbănuţe din lemn, fiecare cu funcţiunile sale complet separate de celalte.

O căsuţă este dedicată spaţiului de zi şi include bucătăria, locul de luat masa şi livingul cu şemineu. Celelalte 2 sunt dormitoare, fiecare echipat cu baia proprie.

Căbănuţele sunt interconectate prin intermediul teraselor şi sunt aşezate în formă de U, astfel încât creează o senzaţie de intimitate, chiar dacă se deschid spre spaţiul larg, pietros şi sălbatic din jur.

Suprafaţa totală = 82 mp

Little House On The Ferry.jpg

 

Legătura cu natura

Fiecare căbănuţă dispune de suprafeţe vitrate mari, pentru ca locatarii să se poate bucura de lumina şi priveliştile sălbatice din jur,dar şi pentru a asigura ventilaţia naturală pe timp de vară.

Vitrajele mari, culisante, sunt în acelaşi timp zone de acces şi sursă de lumină şi se pot închide complet, cu ajutorul obloanelor, tot culisante şi ele, atunci când casa nu este folosită.

Trei_cabanute_din_lemn2 Trei_cabanute_din_lemn5 Trei_cabanute_din_lemn4

 

Construcţie din panouri de lemn stratificat

Terenul accidentat şi vegetaţia în plină refacere după ani întregi de exploatarea a bazaltului în zonă au impus o soluţie constructivă minim invazivă, aşa că proprietarii au optat pentru panourile din lemn stratificat.

Pe lângă aceste motive, panourile din lemn prezintă şi alte avantaje pentru acest proiect:

  • Fabricarea panourilor pe o platformă industrială şi nu la faţa locului înseamnă precizie şi impact minim asupra mediului
  • Lemnul este un material sustenabil, care aduce economii atât în etapa de construcţie cât şi mai târziu, datorită caracteristicilor sale  termoizolante
  • Panourile din lemn laminat alese aici sunt deodebit de rezistente, pentru că sunt formate din straturi de lemn aşezate încrucişat şi lipite împreună. O dovadă a rezistenţei lor este utilizarea în clădiri înalte din lemn din toată lumea.
  • Lemnul stratificat, datorită îmbinărilor încrucişate are o rezistenţă şi o stabilitate remarcabile.

 

Amenajarea interioară

Pentru că suprafeţele interioare sunt mici, s-a recurs la o amenajare simplă, dominată de alb şi nuanţe de lemn, care maximizează lumina naturală şi dau senzaţia de spaţiu mai mare.

Nu s-a făcut risipă de mobilă şi s-au folosit fie mobilier încastrat, fie mobilier suplu, cu puncte de sprijin fine, care permite să treacă privirea şi lumina dincolo de el.

Trei_cabanute_din_lemn6 Trei_cabanute_din_lemn7 Trei_cabanute_din_lemn8

Casa se află pe o coastă stâncoasă din Maine, SUA si este proiectată de către GO Logic, firma specializată în case prefabricate, eficiente energetic, proiectate special pentru climatul rece.

Sursa: www.archdaily.com

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.