O casă de vacanță confortabilă, cu organizare tradițională și materiale moderne - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină O casă de vacanță confortabilă, cu organizare tradițională și materiale moderne - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

O casă de vacanță confortabilă, cu organizare tradițională și materiale moderne

Când îți construiești o casă de vacanță și plănuiești să o folosești împreună invitați și familia extinsă, este bine să te asiguri că și tu și ei aveți toată intimitatea și confortul necesare unei vacanțe tihnite. În același timp, o casă de vacanță este eliberată de rigorile și împrejurimile unei case la oraș, date find spațiile largi și priveliștile generoase,  așa că aici îți poți dezvălui mai lesne și poate că mai adecvat hobby-urile și pasiunile.

Această casă de vacanță confortabilă și primitoare îmbină nevoia proprietarilor de a-și desfăta privirile și oaspeții cu priveliștile minunate din jur, cu tradițiile coreene în materie de construcție a caselor, căci casa se află în Seogwipo-si, Coreea de Sud.

Capatul de cladire cu dormitorul proprietarilor si coltul pentru meditatie
Capatul de cladire cu dormitorul proprietarilor si coltul pentru meditatie
Capatul de cladire cu dormitorul proprietarilor si coltul pentru meditatie – vedere dinspre terasa
Vedere de pe terasa: livingul si dormitorul proprietarilor




Casa valorifică poziționarea pe pantă, creând un living pe 2 nivele

În plus este valorificată și poziția pe pantă, creând un interior pe 3 nivele, cu tot cu camera pentru oaspeți, având drept punct central zona de zi, inima casei, denumită tradițional Sangbang. Aici livingul, pe lângă funcțiunea tradițională de a reuni întreagă familie și oaspeții, are și deschideri largi spre exterior,  pe terasele de pe ambele laturi ale casei.

Datorită poziționării casei pe pantă, livingul este conceput pe 2 nivele, ceea ce lărgește și mai mult perspectiva spre exterior. La nivelul superior se află spațiul de relaxare, cu canapeaua orientată spre priveliștile de dedesubt. De aici se iese spre dormitorul și baia gazdelor, iar din partea opusă se urcă spre dormitorul pentru oaspeți.

La nivelul inferior se află locul de luat masa și bucătăria deschisă, iar de aici se accesează casă scării care duce spre camera tehnică/depozitare de la subsol.

Livingul. In fundal se vad: bucataria pentru oaspeti, camera de meditatie pentru oaspeti si scara spre dormitorul oaspetilor
Livingul vazut din bucatarie. In plan apropiat: camera de meditatie pentru oaspeti, scara spre subsol si locul de luat masa. In plan indepartat: accesul spre apartamentul proprietarilor.
Livingul, vazut de pe nivelul superior. In stanga este intrarea in apartamentul gazdelor.



Zone de dormit și de meditație separate pentru gazde și pentru oaspeți

Oaspeții și proprietarii au zone de odihnă separate, într-o parte și în celaltă a livingului. Urmând tradiția coreeană, lângă fiecare dormitor se află câte o cameră de meditație, denumită Numaru. Astfel, la dormitorul proprietarilor este atașat un colț de meditație cu o splendidă orientare spre peisaj.

În zona pentru oaspeți se află cea de a doua cameră de meditație (pe schița de nivel se numește “camera coreeană”) care datorită poziționării și faptului că nu este folosită tot timpul pentru acest scop, are pereți culisanți cu panouri de hârtie, devenind astfel o prelungire ocazională a livingului.

Livingul vazut din camera de meditatie atasata dormitorului pentru oaspeti.
Coltul pentru meditatie si dormitorul gazdelor

Organizare tradițională și materiale moderne

Pe lângă camerele speciale de meditație și livingul ca inimă a casei, specific coreene sunt acoperișul în 2 ape care cuprinde toate componentele clădirii, precum și pardoselile și grinzile din lemn.

În rest, deși influențele tradiționale se văd în liniile clădirii, sunt folosite peste tot tehnici și materiale moderne: vată minerală și polistiren expandat pentru termoizolare, ferestre termoizolante low-E, placaj și lemn stratificat pentru finisaje la interior, lemn de cedru și piatră bazaltică pentru finisajele exterioare.

Casa are 191 mp și este concepută de biroul de arhitectură guga Urban Architecture.

Dormitorul pentru oaspeti.
Baie

Alte proiecte interesante:

 


 

Schițe de nivel, secțiuni și elevații

Parter
Etaj





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

Casă de vacanță pe malul lacului, cu linii contemporane și priveliști superbe

Este o casă de vacanță pe 2 nivele, perfect integrată pe malul lacului, oferind în …