Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

O casă de lemn de 57 mp, cu un singur nivel, în stil scandinav

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Ce îmi place la această casă de lemn în stil scandinav este simplitatea ei, liniile curate şi clare, ce se observă atât la exterior: acoperişul în 2 ape, veranda deschisă, lemnul prelucrat simplu, cât şi în organizarea interioară: lipsa aglomerărilor de obiecte şi mobilier, circulaţiile clare şi generoase, folosirea de obiecte şi dotări convertibile acolo unde este nevoie (canapea în living, pereţii duşului), partiţionarea gândită pentru nevoile simple ale unei familii.

casa_in_stil_scandinav1 casa_in_stil_scandinav3 casa_in_stil_scandinav2

Ce nu îmi place sunt spaţiile de depozitare foarte mici – dar pe de altă parte această este o casă de vacanţă – şi lipsa unei camere tehnice, care mă duce cu gândul rapid la încorporarea verandei acoperite în spaţiul casei şi extinderea acoperişului deasupra actualei verande descoperite – vedeţi schiţa de la final. (Şi poate că astfel s-ar înălţa şi acoperişul şi s-ar mai câştiga spaţiu de depozitare în pod.)

Casa a apărut la vânzare pe acest site de imobiliare unde, dacă aveţi răbdare să-l exploraţi, veţi mai găsi multe alte exemple de case simple şi frumoase în stil scandinav: case din panouri de lemn sau din buşteni, cu acoperiş în 2 ape, structură simplă şi perfect adaptate mediului rece din apropierea cercului polar.

Acest tip de case are la origine forma alungită şi structura simplă specifice arhitecturii medievale vikinge, unde casele erau late de 5-7 metri şi lungi de 12-20 şi erau traversate de la un capăt la altul de un culoar larg, folosit pentru circulaţii, socializare şi vatra focului, iar marginile erau folosite ca şi zone de noapte şi/sau spaţii de lucru, ca în această schiţă.

casa_in_stil_scandinav_schita
Casa a vechilor vikingi

Această casă de lemn a fost construită în 1975, renovată şi scoasă la vânzare recent şi se află în zona rurală a Suediei.

Are 57 mp, 2 dormitoare şi o zona de zi generoasă, atât la interior cât şi la exterior, sub formă de verande, acoperite sau nu. Spre deosebire de străbunele sale, dispune de spaţii dedicate, intime, pentru noapte, dar se observă circulaţiile generoase şi zona de gătit deschisă spre living.

casa_in_stil_scandinav4 casa_in_stil_scandinav6 casa_in_stil_scandinav5

casa_in_stil_scandinav7 casa_in_stil_scandinav8

Specific zonei, lemnul este materialul de construcţie şi finisaje dominant, iar culoarea albă, atât de iubită în stilul scandinav, are darul de a capta orice rază de lumină din această zonă predominant rece, cu ierni şi nopţi lungi.

casa_in_stil_scandinav9 casa_in_stil_scandinav10

Tot specifice stilului scandinav sunt interioarele aerisite, mobilierul şi decoraţiunile simple, aproape modeste, dar de calitate, terasele generoase, specifice unui popor care iubeşte viaţa în aer liber, traiul cumpătat, reflectatat de încălzirea bazată doar pe şemineu şi baia cu dotări nepretenţioase.

Schiţa de nivel casă de lemn de 57 mp:

casa_in_stil_scandinav11

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

8 comentarii la „O casă de lemn de 57 mp, cu un singur nivel, în stil scandinav”

 1. Asta nu e casa de locuit….nici casa de vacanta….poate un refugiu! In dormitorul ala de 8mp ..adica20mc ..dupa o noapte de somn te trezesti….mort!

  Răspunde
   • mă interesa, dacă există în articolul original, o schiță mai detaliată (dimensiuni exterioare, dimensiuni camere sau alte informații).

    Răspunde
    • Inteleg. Din pacate nu, ne-ar fi placut si noua, dar nu am gasit.
     Ideea este ca orice ati gasi pe internet, la noi sau in alta parte, tot va trebui sa ajungeti la un arhitect autorizat pentru a va face proiectul si a obtine autorizatia de constructie.

     Răspunde
     • Asta este de la sine înțeles. Eu voiam sa îmi fac o idee, ptr ca atunci când ajung la arhitect sa știu ce vreau. Este foarte posibil sa merg cu o idee în cap și sa plec cu alta, dar caut încerc sa adun cât mai multe informații. Mulțumesc oricum!

     • Cu placere.
      Intr-adevar, e foarte important sa stii exact ce vrei, si, daca v-ati documentat temeinic, sa nu acceptati „asta nu se poate” sau „eu nu fac asa ceva” (eu am schimbat 3 arhitecti si inca nu am ajuns la acela care sa ma si asculte). Pe de alta parte, ei tarifeaza la metru patrat construit asa ca e firesc sa vrea ca imobilul sa fie cat mai mare.
      O solutie ar fi sa va alegeti mai intai un sistem constructiv care va convine (lemn/caramida/bca) si spoi, eventual impreuna cu un constructor specializat sa cautati arhitect. De exemplu, cand am cautat oferte de case pe structura de lemn am constatat ca o parte dintre constructori ofera proiecte gata facute sau lucreaza cu arhitecti specializati pe asa ceva.
      Va urez succes!

    • Iti poti face o idee de dimensiuni dupa mobilierul dispus plus aproximarea grosimii peretilor. Doar orientativ. Ex: pat matrimonial 200 x 180 cm, cabina de dus 80 x 80 cm. Poti consulta un catalog in acest sens. Si la final desfasori totul si aduni.

     Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.