O casă de 108 mp, în care te simţi ca în staţiune

O casă în care să te simţi că într-o staţiune, asta şi-au dorit clienţii casei de arhitectură ALTS Design Office, şi a rezultat o casă de 108 mp cu spaţii deschise, luminoase, ce oferă o legătură nemijlocită cu natura.

Este o casă în care interiorul se poate confuda cu exteriorul, totul adăpostit de o streaşina imensă, sub care se află spaţiul de zi şi veranda deschisă, fără a împiedica lumina să pătrundă atât în încăperile de la etaj, cât şi de la parter.

Ca în staţiune: te bucuri de peisaj, fără prea mult efort

Chiar dacă mergi in concediu pentru ski, să faci hiking sau diving, pentru perioadele de relaxare preferi o cameră confortabilă, liniştită şi cu peisaj inclus. Exact asta oferă această casă de 108 mp: conexiune nemijlocită cu natura, dar şi protecţie faţă de elementele naturii, prin intermediul uşilor culisante de sticlă de la parter şi de la etaj. Printr-o simplă mişcare, uşile se deschid, iar interiorul se contopeşte cu exteriorul.

Vedere din laterala
Intrarea principala in stanga si veranda.
Intrarea principala

 

Grinzile de lemn – element de uniune

Pentru o legatură şi mai puternică între interior şi exterior, grinzile solide din lemn, lungi de 7 metri, să întind de-a latul casei, de la peretele din spate, până afară, la limita acoperişului.

Grinzile la interior
Grinzile vazute de la exteior

 

Lumina şi conexiunea spaţiilor

Livingul este extins pe verticală, pentru un plus de lumină şi spaţialitate. Mai mult, la etaj, acolo unde te-ai aştepta să se afle numai dormitoarele si un hol comun, cea mai mare parte a spaţiului este folosită tot ca spaţiu de zi, în timp ce dormitoarele sunt plasate în extreme.

Băile şi spaţiile tehnice – ascunse discret în spatele unui paravan de lemn

Parterul este foarte simplu şi riguros organizat: bucătăria şi spaţiul comun sunt la vedere, open space, iar băile, depoziterile şi spaţiile tehnice se află în spatele unui frumos paravan din lemn. Rezultă spaţii comune aerisite, relaxante, fără lucruri depozitate la vedere şi spaţii intime şi depozitari discrete.

Living parter, cu bucataria deschisa in spate
Living parter: aici se vede peretele despartitor fata de zona se serviciu si trecerea spre casa scarii.
LIving parter: bucataria
Living etaj: ferestrele spre spatele casei
LIving etaj: vedere spre zona deschisa

 

2 etaje, 3 nivele

Casa are 2 etaje, dar mulţumită spaţiului comun liber de la etaj şi formei acoperişului, s-a mai amenajat un loft – o zona intimă, cu funcţionalităţi la alegere, exact sub acoperiş, deasupra dormitorului copiilor.

Planurile celor 3 nivele
Sectiuni si elevatii

Vezi si Casa din două module de clădire, cu grădină interioară, în stilul misiunilor spaniole

Fotografii: Masahiko Nishida

Vezi Produsele recomandate

3 Comentarii

  1. Aurel MICLEA 15/08/2017 Răspunde

    Daca-i pui si un pic de „Verde” la instalatii, poti avea ZERO la facturile de energie Electrica/Termica(combustibili)….
    Vloarea unei investitii MINIME doar din faza de proiect, poate fi egala cu cea a unei case la care se utilizeaza o centrala pe lemne in gazificare cu Puffer, cu instalatia interioara cu teava Cu, radiatoare Al. si capete termostatate/fiecare radiator(calorifer in termeni populari)
    Daca se doreste confort sporit (ventilare cu recuperare de caldura) pretul cum este si normal,..creste.

  2. Mihoc Ionel 15/08/2017 Răspunde

    Buna ziua,

    La ce pret puteti face aceaste casa la Focsani si in cat timp ?.

    Astept raspuns,

    Va multumesc.

    • Sporul casei 16/08/2017 Răspunde

      Buna ziua

      Nu facem case, doar le prezentam. Aveti planurile la finalul articolului: puteti incepe pe baza lor o discutie cu un constructor de case din lemn, de exemplu.

      Multumim pentru interes.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.