Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

O afacere la cheie: franciza imobiliara

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Piata imobiliara da semne de revenire, mai ales in marile orase, dupa ce in primii ani ai crizei s-au inchis circa 75% dintre birouri. Drept urmare, multi antreprenori iau in considerare deschidere unei afaceri in domeniu, iar franciza imobiliara este una dintre cele mai simple solutii disponibile pe piata.

In cazul RE/MAX, costul achizitiei unei francize este variabil, pornind de la 7.000 de euro net, si aduce cu sine avantaje care ii ajuta pe antreprenori sa patrunda pe piata cu o oferta completa pentru clienti. Printre cele mai importante se numara afilierea la o retea de top, locala si globala, accesul la o platforma CRM de listare a proprietatilor performanta, oferirea de suport de marketing si accesul la programele Academiei RE/MAX pentru agenti si Broker Owneri.

Prin afilierea la reteauaRE/MAX, francizele beneficiaza de un sistem de promovare a proprietatilor integrat la nivel mondial si de incredere ridicata in randul clientilor. In cadrul francizelor RE/MAX, toti agentii au nevoie de certificari, pe care le pot obtine in urma a minim 150 de ore de training, brokerii avand nevoie de cel putin 200 de ore de trening specific.

Costurile unei francize RE/MAX

Razvan Cuc Director Regional RE/MAX Romania afirma ca dincolo de achizitia francizei cu un cost de cca. 7.000 de euro net, afilierea la reteaua RE/MAX mai presupune si o redeventa lunara procentuala din venituri si una fixa administrativa.

„Plata acestor comisioane lunare de catre francizele RE/MAX ofera ownerului agentiei suportul intregii retele. Astfel, acesta primeste o consultanta complexa si completa pentru dezvoltarea business-ului, consiliere de marketing si instrumentele sale de promovare sunt permanent imbunatatite, in linie cu dezvoltarea intregii retele”, a mai spus reprezentantul companiei.

Conversii sau start-up-uri

Conform informatiilor RE/MAX, in acest moment, dupa primul an de la preluarea RE/MAX Romania, peste 60% dintre francizele companiei sunt conversii, agentii imobiliare independente ce au ales sa se afilieze retelei RE/MAX.

Insa, pe langa brokerii cu experienta pe piata care intra in reteaua RE/MAX, exista și antreprenori care provin din alte industrii și hotarasc sa puna bazele unui start-up in imobiliare – acestia fiind majoritarii francizati la nivel european.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.