O afacere la cheie: franciza imobiliara

O afacere la cheie: franciza imobiliara

Piata imobiliara da semne de revenire, mai ales in marile orase, dupa ce in primii ani ai crizei s-au inchis circa 75% dintre birouri. Drept urmare, multi antreprenori iau in considerare deschidere unei afaceri in domeniu, iar franciza imobiliara este una dintre cele mai simple solutii disponibile pe piata.

In cazul RE/MAX, costul achizitiei unei francize este variabil, pornind de la 7.000 de euro net, si aduce cu sine avantaje care ii ajuta pe antreprenori sa patrunda pe piata cu o oferta completa pentru clienti. Printre cele mai importante se numara afilierea la o retea de top, locala si globala, accesul la o platforma CRM de listare a proprietatilor performanta, oferirea de suport de marketing si accesul la programele Academiei RE/MAX pentru agenti si Broker Owneri.

Prin afilierea la reteauaRE/MAX, francizele beneficiaza de un sistem de promovare a proprietatilor integrat la nivel mondial si de incredere ridicata in randul clientilor. In cadrul francizelor RE/MAX, toti agentii au nevoie de certificari, pe care le pot obtine in urma a minim 150 de ore de training, brokerii avand nevoie de cel putin 200 de ore de trening specific.

Costurile unei francize RE/MAX

Razvan Cuc Director Regional RE/MAX Romania afirma ca dincolo de achizitia francizei cu un cost de cca. 7.000 de euro net, afilierea la reteaua RE/MAX mai presupune si o redeventa lunara procentuala din venituri si una fixa administrativa.

„Plata acestor comisioane lunare de catre francizele RE/MAX ofera ownerului agentiei suportul intregii retele. Astfel, acesta primeste o consultanta complexa si completa pentru dezvoltarea business-ului, consiliere de marketing si instrumentele sale de promovare sunt permanent imbunatatite, in linie cu dezvoltarea intregii retele”, a mai spus reprezentantul companiei.

Conversii sau start-up-uri

Conform informatiilor RE/MAX, in acest moment, dupa primul an de la preluarea RE/MAX Romania, peste 60% dintre francizele companiei sunt conversii, agentii imobiliare independente ce au ales sa se afilieze retelei RE/MAX.

Insa, pe langa brokerii cu experienta pe piata care intra in reteaua RE/MAX, exista și antreprenori care provin din alte industrii și hotarasc sa puna bazele unui start-up in imobiliare – acestia fiind majoritarii francizati la nivel european.

[divider]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.