Noua generație de agenți frigorifici folosiți de Daikin reduce consumul de energie electrică si poluarea

Noua generație de agenți frigorifici folosiți de Daikin reduce consumul de energie electrică si poluarea

Este vorba despre R-32, poziționat ca lider al gamei de agenți frigorifici datorită proprietăților sale de a reduce consumul de energie electrică cu aproximativ 10% si potențialului de ȋncălzire globală (GWP) de trei ori mai mic decât al R-410, folosit anterior.

Primele aparate de aer condiționat cu agent frigorific R-32 au fost lansate la nivelul Europei ȋn 2013. Daikin Emura, Ururu Sarara, FTXM sunt doar câteva dintre produsele ȋncărcate cu R-32, disponibile ȋn Europa.

Daikin_Emura2
Daikin Emura
Exemplu concret: ȋn cazul ȋn care un client alege aerul condiționat Daikin Emura cu agent frigorific R-32, echivalentul ȋncărcăturii de CO2 al acestuia este de 78% mai mic, comparativ cu acelaşi model ȋncărcat cu R-410A.

Asta pentru că R-32 are un potențial de ȋncălzire globală de trei ori mai mic decât R-410A, iar volumul agentului frigorific este, de asemenea, cu 30% mai mic față de celălalt sistem, fapt ce reduce substanțial riscurile pentru mediu ȋn cazul ȋn care se va produce o scurgere ȋn mod accidental.

Tinand cont şi de recomandarile UE, Daikin a evaluat cu atenție toate opțiunile, luând ȋn considerare pentru gama R-32 atât reducerea potențialul de ȋncălzire global, cât şi aspectele legate de eficiența energetică, siguranță şi accesibilitate.

Agentul R-32 poate fi utilizat ȋn siguranță pentru majoritatea unităților de aer condiționat şi pompe de căldură deoarece respectă standardele internaționale și europene referitoare la inflamabilitate, aflându-se sub limita inferioară definită de legislația în vigoare.

Ȋn plus, instalarea şi ȋntreținerea echipamentelor R-32 este similară şi la fel de simplă ca cea a echipamentelor R-410A şi pentru că este un agent pur, manevrarea este mult mai uşoară.

Daikin Ururu Sarara
Daikin Ururu Sarara
Având ca scop minimizarea riscurilor provenite de la gazele fluorurate cu efect de seră, utilizate ȋn mod obişnuit ca agenți frigorifici, Uniunea Europeană a interzis din 2004 orice echipament cu agenți frigorifici care diminuează stratul de ozon. De atunci, sunt acceptate ȋn Europa doar anumite game de agenți frigorifici, precum R-32, R-410A, R-134A.

Aparate aer condiționat DAIKIN AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.