Noi tendinte pe piata de zidarie
0 comentarii

Existente pe piata inca din cele mai vechi timpuri, piatra si caramida clasica plina au fost multa vreme alegerea celor care doreau sa isi construiasca o casa. Cu timpul viata a evoluat, nevoile oamenilor de asemenea si astfel au fost inventate noi materiale de constructie care sa satisfaca nevoia crescuta de confort termic si consum redus de energie. Astfel, astazi, optiunile sunt din ce in ce mai variate, iar un exemplu in acest sens este betonul celular autoclavizat, BCA-ul cum este el cunoscut generic.

„Produsele tip BCA reprezinta materiale moderne de constuctie, utilizate de peste 80 ani atat in constructii rezidentiale sau comerciale din intreaga Europa. In ultimii ani consumatorul român a descoperit avantajele acestui material de constructie (izolare termica excelenta, rezistenta la foc, durabilitate) si observam un trend ascendent in cererea de BCA pentru constructia de locuinte uni si multi familiale.” explica Marius Dragne, Director de Marketing si Vanzari Xella Romania.

Inventat in urma cu aproape un secol, betonul celular autoclavizat este un material ecologic, usor, rezistent la foc si durabil precum o caramida. Produs din materii prime naturale: nisip, var, ciment si apa, BCA-ul de buna calitate se remarca printr-o excelenta izolare termica si fonica si totodata ajuta la reglarea nivelului de umiditate interioara, evitand producerea mucegaiului.

Spre deosebire de alte materiale de constructii, betonul celular autoclavizat poate elimina folosirea suplimentara a unor produse de izolare, care sporesc impactul asupra mediului si cresc semnificativ costurile de constructie. Izolatia termica si durabilitatea sunt caracteristici definitorii ale BCA-ului de calitate, produsele tip BCA având cele mai reduse valori ale conductivitatii termice intre materialele de zidarie din Romania.

In Romania, cea mai mica valoare a conductivitatii termice (λ10 sec = 0.09 W/mK) intre produsele de zidarie o are Ytong A+, un BCA cu caracteristici tehnice avansate. Peretii construiti cu Ytong A+ nu necesita termosistem si mentin temperatura constanta, amortizand variatiile din exterior. In plus, produsul este unul mineral si ecologic, ce se remarca printr-o densitate de doar 400 kg/m3 si o rezistenta la foc, clasa A1. De asemenea, peretii realizati cu Ytong A+ permit trecerea vaporilor, absorb excesul de umiditate si echilibreaza microclimatul.

In lumina noilor directive europene privind eficienta energetica a cladirilor, este esentiala utilizarea unor materiale si solutii constructive eficiente energetic, iar BCA-ul, prin beneficiile sale- termoizolatie buna, rezistenta la cutremur, usurinta in manipulare- vine ca o foarte buna alternativa pentru cei ce isi doresc constructii de calitate.Ytong_constructie(1)

 

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.