Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Noi functii pentru acoperis: o pista de alergari si un teren de baschet

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Spatiul sau bugetul limitat ne fac sa gasim solutii multifunctionale pentru spatiile pe care le locuim sau le construim. Aceasta scoala din China este un exemplu foarte bun despre cum spatii de obicei contruite doar pentru functia lor de baza, precum acoperisul, pot fi utilizate intelept si economic si in alte scopuri, foarte utile locuitorilor cladirii. Echipa de arhitecti a adaugat noi functii pentru acoperis, maximizand astfel spatiul destinat activitatilor in aer liber, vital pentru dezvoltarea oricarui copil.

Forma cladirii urmeaza conturul unei piste ovale de altetism si ofera, impreuna cu cladirea anexa si curtea interioara, circa 3000 mp de suprafata deschisa, pentru activitati in aer liber.

scoala_china1

In plus, cladirea este rotita 15° fata de axa terenului, ceea ce maximizeaza utilizarea spatiului liber si a permis construirea de spatii verzi, locuri de parcare si 3 zone de acces in scoala.

scoala_china2

Solutiile tehnice alese pentru a pune aceste lucruri in practica nu au fost simple si au trebuit sa asigure in primul rand siguranta elevilor care utilizeaza terenurile de sport. S-a reusit obtinerea sigurantei maxime cu ajutorul unui parapet in 3 straturi: la exterior un perete de 1.8 m de sticla securizata, iar la interior un parapet din sarma otel inoxidabila, cele 2 fiind separate de o centura verde lata de de 50 cm. In plus, pentru ca orele de curs sa nu fie deranjate de activitatile sportive de deasupra, terasa are o structura din 2 straturi, intre care sunt plasate, din 50 in 50 de cm, amortizoare de soc.

scoala_china3

scoala_china4

Datorita orientarii si formei sale, cladirea acopera doar 41% din suprafata terenului, permitand astfel amenajarea a 3000 de mp pentru activitati in aer liber, spatii verzi si parcari.

Curtea interioara este suficent de mare pentru a organiza adunari ale tuturor elevilor si este legata de cea exterioara prin 3 puncte diferite de acces.

Coridoarele exterioare de pe fiecare etaj asigura accesul, dar si patrunderea luminii naturale in salile de curs.

scoala_china5

scoala_china6

scoala_china7

Sursa: LYCS Architecture

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi

  • ultimele articole publicate
  • ebook-ul cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email:

  • 5% reducere la prima comandă din magazin.