Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Montajul profesionist prelungeste durata de viata a pavajului

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Cat costa montajul profesionist?Potrivit Symmetrica, cel mai mare producator de pavele si borduri vibropresate din Romania, peste 70% dintre romani lucreaza cu montatori specializati atunci cand vine vorba de amenajarea curtii, 25% apeleaza la mesteri nespecializati, iar restul de 5% aleg sa isi realizeze singuri lucrarile de montaj.In ciuda faptului ca cei care aleg sa lucreze cu mesteri nespecializati platesc initial un pret mai mic pentru montaj, acestia nu iau in calcul faptul ca lucrarile efectuate de o echipa neprofesionista au o durata de viata mai scurta si atrag cu sine cheltuieli mai ridicate pe termen lung.

Costurile unui montaj profesionist: intre 20 si de 30 lei pe metrul patrat pentru realizarea unui pavaj pietonal si peste 50 de lei pe metrul patrat pentru montarea unui pavaj carosabil.

Cum trebuie realizat un montaj corect

Atunci cand vine vorba de montarea pavelelor, este foarte important ca toate etapele lucrarii sa fie corect executate: de la sapatura pamantului si pregatirea stratului suport, pana la montajul propriu-zis al pavelelor.

Astfel, primul aspect care trebuie luat in considerare pentru a asigura executia unei lucrari de calitate este reprezentat de trasarea terenului pe care vor fi montate pavelele.

Daca stratul suport nu este pregatit in mod corect, lucrarea de montaj risca sa se deteriorezeintr-un timp relativ scurt. In acest sens, deosebit de important este ca initial sa se realizeze o trasare corespunzatoare, cu pante de scurgere a apei si cu o compactare corecta a stratului suport

In functie de tipul suprafetei pavate (carosabila, pietonala sau mixta) si de criteriile estetice ale fiecarui client, trebuie calculata grosimea stratului suport (balast, piatra sparta, beton) si gasite cele mai bune solutii de dirijare si scurgere a apei din precipitatii.

Dupa aceste operatiuni, se aseaza patul de pavaj ce reprezinta un strat de nisip uscat. Pavelele se aseaza apoi peste acest strat, cu rosturi de 2-3 mm, urmand ca la final spatiile dintre acestea sa fie umplute cu nisip fin.

Symmetrica a obtinut in 2013 10% din cifra de afaceri din servicii de montaj

In ultimii ani, s-au inregistrat tot mai multe cereri in ceea ce priveste serviciile de montaj, atat cand vine vorba de sectorul public, cat si de cel privat. Cu toate acestea, echipele de montatori specializati sunt contractate mai ales in cazul proiectelor de mare anvergura,  aproximativ 30% dintre clientii persoane fizice fiind inca tentati sa realizeze montajul independent, sau cu ajutorul montatorilor neprofesionisti.

Peste 10% din cifra de afaceri inregistrata in 2013 – 68,1 milioane de lei –  a fost adusa de serviciile de montaj, valoarea acestora in business-ul Symmetrica ajungand la aproximativ 6,81 milioane de lei (1,5 milioane de euro).

In ceea ce priveste destinatia serviciilor de montaj Symmetrica, peste 60% din volumul lucrarilor efectuate sunt realizate in proiecte din sectorul public, restul de 40% fiind impartite in mod egal intre sectorul rezidential/comercial si cel privat (clientii persoane fizice).

Symmetrica dispune,in prezent, de peste 40 de echipe de montatori specializati, care au acces la cele mai moderne echipamente de lucru si sunt pregatiti in permanenta pentru a se putea adapta cerintelor pietei. In plus, pe langa colaborarea cu o echipa de montatori profesionisti, clientii care aleg serviciile de montaj ale Symmetrica beneficiaza si de o reducere suplimentara la pretul produselor achizitionate si de garantie de doi ani pentru lucrarea efectuata.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.