Mobilierul de baie. Cum îl alegi în așa fel încât să fie perfect?

Chiar dacă nu ne petrecem atât de mult timp în baie, această încăpere de obicei de mici dimensiuni poate să fie un loc de refugiu și să ofere momente de contemplare în compania propriei persoane. Pentru asta însă, trebuie să fie un loc cât mai confortabil, aspect la care intervine într-un mod decisiv mobilierul de baie . Alegerea corectă a mobilierului poate să aibă o influență covârșitoare asupra impactului vizual, dar și sub aspectul ergonomiei.

Din fericire, nu sunt atât de multe piese de mobilier pe care trebuie să le iei în considerare și majoritatea băilor au dimensiuni asemănătoare, așadar, s-ar putea ca misiunea să nu fie atât de grea. Totuși, este bine să se țină cont de o serie de criterii în momentul în care se amenajează baia.

Cum alegi mobilierul de baie?

  •  Dimensiuni.

De cele mai multe ori, băile nu sunt așa de mari precum ne-am dori să fie, așadar, dimensiunile sunt esențiale. Fiecare om și-ar dori în baie un jacuzzi, o cabină de duș și eventual și o saună, însă acest lucru este imposibil. Chiar dacă nu ai saună însă, poți să te bucuri de piese de mobilier cât mai practice și versatile. Dacă ai o baie mică, este important să optezi pentru o chiuvetă cât mai mică și să alegi cabina de duș în detrimentul căzii. Micile trucuri te pot, de asemenea, ajuta foarte mult. Unul dintre ele este montarea chiuvetei în colț.

  • Materiale.

În momentul în care amenajezi o baie, o faci pe termen lung. Tocmai de aceea, ar fi neplăcut să descoperi că după un an mobilierul începe să se uzeze. Opțiunile în ceea ce privește materiale sunt uriașe și încep cu PAL-ul, continuând cu lemnul, ceramica, piatra naturală, materialele compozite sau PVC-ul. Dacă îți dorești calitate, este bine să eviți materialele care nu sunt protejate la umezeală. Dacă este vorba despre PAL sau MDF, de pildă, laminarea trebuie să fie de bună calitate, iar canturile trebuie să fie protejate perfect de umezeală. Piatra naturală sau materialele compozite pot face o treabă mult mai bună, chiar dacă sunt ceva mai costisitoare.

  • Modul de construcție.

Ai două opțiuni: fie mergi într-un magazin destinat mobilierului și cumperi un set de mobilier de baie, fie îți faci mobilier la comandă. Din punct de vedere practic, cea de-a doua opțiune este cea mai corectă, însă din punct de vedere al bugetului s-ar putea să nu fie. Este recomandat, dacă ai un buget mai generos, să mizezi pe mobilă la comandă.

  • Design.

Evident, îți dorești o baie de bun gust, așadar, designul este foarte important. Mizează întotdeauna pe simplitate, deoarece aceasta va dăinui în timp. De asemenea, poți alege mobilier de culoare albă, care este cel mai popular pentru băi. Există și alte variații de culori extrem de interesante, însă o baie albă va oferi întotdeauna senzația de spațiu și de curățenie.

Sursa imagine aici.

 

Cum obții o baie simplă dar spectaculoasă

Există o mulțime de reguli și de trucuri folosite de oamenii din întreaga lume. Feng Shui-ul, spre exemplu, îți recomandă să mizezi pe nuanțe de crem, bej sau alb pur, dacă dorești o încăpere relaxantă. Tot regulile feng shui, spun că ordinea este esențială: spațiul trebuie să fie cât mai ordonat, pentru a contracara energiile negative. Chiar dacă nu crezi că prin baia ta “circulă” tot soiul de energii, totuși principiile ordinii și ale simplității se pot aplica, mai ales că este un mediu destul de solicitat din cauza umezelii permanente.

Baia trebuie să aibă cel puțin o oglindă, pentru că aceasta, pe lângă rolul important în estetica încăperii (și a ta), are rolul de a multiplica lumina. Iar lumina este esențială pentru o toaletare adecvată a feței și corpului. Oglindă mai are și rolul de a mări spațiul și a adânci încăperea, așa că nu o neglija și lumineaz-o corect în raport cu înălțimea ta.

În baie sunt multe piese de mobilier și obiecte sanitare relativ mici, așa că stai puțin și gândește-te cum vor interacționa între ele, cum se deschid ușile, unde și cum vor sări stropii de la duș, ce dimensiuni sunt mai potrivite și ce spațiu trebuie să există între ele. Planificarea este primul pas spre o baie perfectă.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.