Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Mobilier urban: DUNE din La Defense

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
 Conceput conform principiului interchimbabilitatii, si fiind usor de transportat si montat, mobilierul urban DUNE poate fi amplasat in orice spatiu urban, modulele putand fi asamblate intr-o mare insula, sau individual, conform cu specificul zonei. Inaltimea redusa si modularitatea ajuta la integrarea in peisaj, fara a stirbi cu ceva orizontul.DUNE este un sistem de mobilier stradal conceput pentru Bienala de design de Mobilier Stradal, Forme Publique, organizata de catre DEFACTO in cartierul de business La Defense, de langa Paris.

FERPECT este un grup de designeri, ingineri si liber cugetatori, activi in domeniile arhitectura, urbanism si desig care au conceput proiectul DUNE, gandit pentru a se putea modifica functie de conditiile climatice si ambientale. Partea din fata a fiecarei dune, placata cu lemn de accacia, ofera o panta de 20° care indeamna la relaxare, iar partea din spate a modulului este formata din scandurele de pin, care ofera adapost fata de soare si vant celor care folosesc bancuta de acolo.

Fixate de DUNE (duna mai sus descrisa) sunt diverse module de mobilier care ii dau functionalitatile complementare: masute, rafturi si banci. Datorita acestora, fiecare duna are propria configuratie si potentiala functionalitate:  verificarea unor documente in drum spre birou, luarea pranzului in aer liber cu colegii, sau pur si simplu putina relaxare la soare. Pantele libere de mobilier invita la apropiere, nonconformism si relaxare.

Conceput conform principiului interchimbabilitatii, si fiind usor de transportat si montat, DUNE pot fi amplasate in orice spatiu urban, asamblate intr-o mare insula, sau individual, conform cu specificul zonei. Inaltimea redusa si modularitatea ajuta la integrarea in peisaj, fara a stirbi cu ceva orizontul.

Dune este un proiect de eco-friendly, cu ergonomie simpla si scalabila, radical deschis oricarei forme de proprietate.

Dune1
Dune2
Dune3
Dune4
Dune5
Dune6Sursa: Architizer
[divider]

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.