Mobilier pentru hol și idei de amenajare pentru un hol clasic și bine organizat

apartament in culori neutre holul
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Robust, suplu, ușor de folosit, așa ar trebui să fie un mobilier pentru hol bun. Și să nu uităm de stil, pentru că totuși holul este cartea de vizită a casei tale.

Majoritatea holurilor sunt spații pur funcționale, cu rol de unire a camerelor principale, dar asta nu înseamnă că nu putem folosi perimetrul lor pentru a crea un ambient plăcut, depozitări și scurte popasuri, dacă asta dorim. Pentru că trebuie să asigure un trafic fluid, este bine ca orice variantă de mobilare am alege să fie compusă din piese înguste, plăcute și solide, așa cum le vei vedea pe cele de mai jos.

Stai jos când te încalți? Folosește un pantofar cu șezut tapițat

Îți dai seama cât de mult face o băncuță pentru încălțat sau un pantofar cu sezut atunci când ai nevoie mai multă de ea. Suplă, tapițată sau nu, cu spații de depozitare ascunse sau la vedere,  o băncuță pentru hol este minunat de folosit și oferă structură și un punct focal unui eventual hol lung și fără personalitate. Într-un fel ține locul banchetei pentru telefonul fix de pe vremuri, dar cum acum telefoanele sunt mobile și zonele de primire se confundă adesea cu livingul, o bancheta simplă, tapițată comod, cu spațiu de depozitare este perfectă.

Pantofar cu șezut tapițat și ușă rabatabilă

In imaginea de mai jos: un hol in stil clasic, cu bancheta comoda si oglinda pentru ultimele retusuri.

hol intrare apartament in stil clasic

Organizeaza nenumăratele perechi de încălțăminte

pantofar dublu cu 3 usi

Oricât ai alinia perechile de pantofi, sfârșești prin a te împiedica de una în timp ce traversezi holul. Plus că în lipsa unui suport special, riști să lași pantofii plini de praf și noroi până la următoarea purtare. Cumpără un dulap pentru pantofi și, de dragul ordinii care îți place atât de mult, dar și de dragul lor, care costă atât de mult, curăță-i și adăpostește-i în spatele ușilor pantofarului după fiecare purtare.

In imaginea de mai jos: holul foarte practic al unui apartament de 54 mp in care locuieste o familie de 4 membri (2 copii mici):

apartament minimalist 60 mp

Hainele și umbrelele

Hainele și umbrelele trebui să poate fi lăsate undeva în imediata apropiere a ușii, imediat după ce intrați în casă, indiferent de ce urmează după aceea să faceți cu ele. Pentru asta există cuierul, fie el cuier de perete sau cuierul pom, dar variante mai ample ale acestuia: stenderul pentru haine, suport cu rotile pentru haine și încălțăminte.

cuier pom

Cuierul pom: solutia combinata, supla, pentru haine si umbrele

Măsuța consolă

Îți place să ai o mică zonă cochetă, plăcută ochiului dar și utilă în toaleta de dimineață? O măsuță în consolă, elegantă și îngustă, este perfectă pentru a susține o vază cu flori, bolul pentru chei, telefonul, etc. În plus, deasupra unei astfel de măsuțe poți monta o oglindă elegantă, de exemplu, care te ajută în multiple feluri: în retușarea propriei imagini, în crearea iluziei de spațiu mai amplu și reflectarea luminii.

In imaginea de mai jos: oglinda, cuierul, pantofarul si scaunul sculptural: un ansamblu discret si eficient pentru un hol mic

apartament in culori neutre holul

Oglinda

Undeva în casă trebuie să te poți studia în întregime în oglindă, iar holul este un loc bun pentru așa ceva, pentru că aici faci ultimele retușuri înainte de a ieși din casă. Poți monta o oglindă elegantă direct pe perete, pe laterala unui dulap, dar și pe spatele unei uși care se dechide în hol. O altă variantă este mobilierul placat cu oglindă, sau cu oglindă încastrată.

Imaginea de mai jos: Un hol folosit foarte eficient: depozitari generoase, bancheta pentru incaltat si o agatatoare comoda imediat langa usa. Apartamentul intreg aici.

apartament amenajat cu caramizi de sticla

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit un ebook cu proiecte romanesti de amenajare a livingului

MAGAZIN SPORUL CASEI

Intreaba! Specialistul iti raspunde

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.