Mobila de sufragerie potrivită. Piese esenţiale şi aranjamente funcţionale - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Mobila de sufragerie potrivită. Piese esenţiale şi aranjamente funcţionale - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Mobila de sufragerie potrivită. Piese esenţiale şi aranjamente funcţionale

Dacă reamenajezi sau te muţi în casă nouă, indiferent dacă vorbim despre un apartament de mici dimensiuni sau despre o casă spaţioasă, mobila de sufragerie joacă un rol de important în imaginea de ansamblu.

Ce nu trebuie să lipsească în materie de mobilă de sufragerie?

Care sunt primele obiecte pe care le alegem  şi cum ne asigurăm că nu obţinem o supra-aglomerare a camerei?

În prima faza este necesară focusarea pe elementele esenţiale de mobilier, iar acestea se aleg funcţie de obiceiurile familiei. Dacă încăperea va avea doar rol de sufragerie, atunci adu în această încăpere doar masa, scaunele şi o comodă pentru veselă şi servire. Eventual o sursă discretă de muzică. Dacă, aşa cum este cazul celor mai mulţi, sufrageria este şi living, amenajează în zona intrării în cameră şi colţul cu canapea+măsuţa de cafea pentru familie şi oaspeţii informali. Plus colţul TV, dacă nu ai altă soluţie.

Nu uita de depozitări! Că sunt corpuri pe comandă sau din magazin, ai nevoie de ele, dar fără să le permiţi să acapareze tot spaţiul.

Să luăm piesele principale pe rând!

Biblioteca sau mobilierul de perete pentru living

Este cea mai simplă cale de a mobila o camera goală: tot ce ai de făcut este să măsori camera pentru a alege setul pe care îl preferi din magazin. Ai grijă, însă: este genul de piesă care „mănâncă” mult din spaţiul util si vizual, iar depozitările oferite nu sunt de obicei cele mai practice. Zona de zi este zona publică acasei şi vrei, nu vrei, trebuie să păstrezi ordinea tot timpul, iar tot ce nu poţi depozita aici, trebuie dus în altă cameră sau într-o debara.

De obicei aceste biblioteci sau seturi de sufragerie sunt atât de mari, încât vor trona în camera câţiva ani buni, dacă nu decenii. Se plasează pe peretele cel mai lung şi liber al camerei de zi şi lasă puţin loc pentru aranjamente alternative. Din cauza utilizării prelungite, trebuie să fii atent şi la materialele din care sunt făcute: dacă o uşa se lasă sau un geam de sticlă se sparge, vor fi dificil de reparat sau înlocuit peste câţiva ani.

Seturi de mobilă sufragerie.

Paturi duble pentru dormitor.

Colţarul şi măsuţa de cafea

Unul dintre cele mai populare tipuri de mobilă de sufragerie este colţarul. Este o piesă de mobilier confortabilă şi versatilă, mai ales dacă este unul modular, piesele componente putând fi aranjate în cele mai inovative feluri. Este un element de mobilier practic şi deşi este mare şi încăpător, camera pare în continuare aerisită, din cauza pereţilor liberi din spatele lui, care sunt ideali pentru a expune obiecte de artă.

Dacă colţarul este piesa dominantă, poţi mobila restul camerei cu piese mai mici, dar practice: comodă pentru TV, dulapuri cu rafturi închise sau deschise, cu diferite funcţii, măsuţe şi jardiniere.

Iată în imaginile de mai jos cum se pot folosi piesele mai mici de mobilier. Acelaşi colţ de cameră amenajat pentru 2 scopuri diferite, cu ajutorul pieselor de mobilier mai mici: în prima imagine, comoda TV şi dulapul cu rafturi deschise sunt fundal pentru canapea, iar în a doua, pentru masa de sufragerie.

Canapeaua extensibilă

Dacă nu ai loc pentru un colţar, canapeaua extensibilă este un must-have, mai ales dacă ştii că vei avea parte de multe vizite. Compactă atunci când nu este întinsă, poate deveni uşor un pat confortabil pentru oaspeţii tăi.

Locul de servit masa

Dacă preferi mesele formale la ocazii speciale, masă de sufragerie şi cel puţin 6 scaune sunt ansamblul care îţi trebuie cu siguranţă. Masa nu trebuie să arate formal în permanenţă, aşa că alege un model extensibil, care să se retragă discret în decor când nu ai nevoie de ea. Masa cu piedestal este o idee mai bună decât masă clasică, cu picioare: ocupă mai puţin spaţiu şi face mai puţin urme pe covor sau pardoseală.

Home cinema – numai dacă nu se poate altfel

În mod normal, într-o sufragerie în care convivii s-au adunat să petreacă un timp de calitate împreună, televizorul nu are ce căuta, pentru că tinde să devină şi el un mesean, şi în curând disputele de la TV devin subiecte de conversaţie la masă. Mai bine optează pentru o instalaţie pentru muzică de ambient, care să lasă conversaţiile să curgă.

Dacă totuşi nu ai altă soluţie pentru televizorul familiei, integrează-l astfel încât să se vadă doar din zona canapelei sau a fotoliilor şi niciodată nu îl deschide în timp ce ai invitaţi la masă.

Nu complica lucrurile

Păstrează un echilibru între piesele de mobilier şi obiectele de decor, astfel încât decorul final să nu devină sufocant, ci să creeze o stare de bine. Keep it simple!

Surse imagini


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *