Amenajare apartament cu 3 camere pentru un pasionat de tehnologie si criptomonede

amenajare apartament cu 3 camere living
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Proprietarii pentru care s-a conceput această amenajare apartament cu 3 camere, sunt un tânăr cuplu din Bucureşti. Locuinţa a fost astfel amenajată încât să corespundă cerinţelor unei palete cât mai ample de utilizatori, existând posibilitatea ca aceasta să fie închiriată sau vândută, în funcţie de planurile de viitor ale tinerilor.

Proiectul a necesitat o reamenajare totală. S-a renunţat la toate finisajele existente (parchet, gresie/faianţă, tâmplărie), au fost refăcute toate instalaţiile (electrice, sanitare şi termice) şi s-a reorganizat funcţional partea de bucătărie, relocând accesul şi lagătura acesteia cu zona de living, realizând un open space.

Beneficiarul şi-a dorit o amenajare elegantă, cu materiale şi finisaje de bună calitate, în care să integrăm un spaţiu de birou cu televizor pentru lucrul de acasă, o toaletă inteligentă şi o cadă tip Jacuzzi în baie, precum şi un living primitor. De asemenea, beneficiarul fiind pasionat de domeniul criptovalutei – de unde şi numele proiectului – a dorit refacerea integrală a instalaţiei electrice şi un design în care să integreze cu uşurinţă diferite gadgeturi şi aparate.

Date generale proiect

  • Proiect: Apartament cu 3 camere, rezidenţial
  • Proiectare și execuție: MISO Achitects
  • Locaţie: Bucureşti
  • Suprafaţa: 3 camere 80 mp + balcon 15 mp
  • Număr de locuitori: 2 persoane
  • Buget: 70.000 Euro
  • Data finalizare: august 2018
  • Fotografii: Alexandru Dragoi

Living cu bucătărie deschisă

Livingul cu bucătărie deschisă cuprinde spaţii ample pentru fiecare zonă funcţională: canapeaua în formă de L, în faţa zonei de bar cu televizor, masa de dining şi biblioteca din structură metalică ce delimitează zona de gătit. Pardoseala uniformă din parchet stratificat dă continuitate şi căldură spaţiului, textura de lemn fiind continuată şi la nivelul pereţilor, prin placări verticale. S-a pus în evidenţă culoarea de accent turquoise a colţarului printr-un perete deosebit realizat cu vopsea decorativa şi iluminat perimetral.

Masa de dining, o piesă deosebită alcătuită din blat de lemn aşezat sub forma parchetului clasic de tip Herringbone şi o structură metalică patinată, este înconjurată de scaune tapiţate cu un material gri uniform.

Biblioteca realizată dintr-o alăturare fericită de metal cu MDF vopsit alb şi negru, îmbracă peretele ce delimitează spaţiile şi urcă de-a lungul unei grinzi, mascând astfel robusteţea acesteia.

Corpurile de iluminat sub formă de fagure stilizat, având o patină aurie, au fost alese atât din considerente de design, cât şi datorită înălţimii reduse, având în vedere limitările spaţiului existent.

Bucătăria şi scaunele de bar, accente de vitalitate şi culoare, sunt realizate pe comandă, astfel încât să coincidă ca nuanţa şi să contrasteze cu blatul alb din corian şi texturile din lemn alăturate. Paleta cromatică este echilibrate cu vopseaua neagră pe care se poate scrie cu creta, precum şi cu electrocasnicele albe care se confunda în uniformitatea zonei de gătit.

Peretele pe care se afla compoziţia de bar, realizată dintr-un pal metalizat şi un picior de sticlă cu o prezenţă foarte subtilă, s-a placat cu plăci care imită marmura, aceleaşi precum contrablatul bucătăriei, pentru un aspect unitar al întregului spaţiu de zi.

Dormitorul

Forma camerei şi faptul că dispune de două uşi de acces dispuse simetric, a făcut destul de dificilă mobilarea acesteia, având în vedere şi faptul că beneficiarul îşi dorea multe spaţii de depozitare pentru haine.

Arhitecţii au ales să realizeze un mobilier pe comandă care să îmbrace colţul de lângă zona de acces al camerei, uniformizând astfel acest spaţiu şi oferindu-i sens. Limitările  acestei dispuneri au dus la noptiere foarte mici, dar spaţii generoase cu multe rafturi în partea superioară. De asemenea, pentru o dilata dimensiunile camerei s-au jucat cu suprafeţe mari de oglindă pe uşile glisante ale dulapului de haine.

Biroul

Biroul este o încăpere extrem de mică, în care provocarea majoră a fost aşezarea zonei de lucru şi a unei zone de discuţii. Pe lângă living, biroul este cea de a doua zonă publică a casei, așa că această amenajare apartament cu 3 camere a trebuit să includă și un spațiu pentru un potențial interlocutor. S-a recurs la o soluție simplă și practică, introducând în spațiul de lucru o canapea mică, dragura și potrivită ca design și culoare. 

Peretele din spatele birourlui este tratat cu un tapet deosebit din LVT ţesut, la fel ca şi în holul dintre camere, unde s-a inserat un plus de personalitate şi textură.

Băile

Cele două băi ale apartamentului au fost tratate diferit, atât la nivelul finisajelor, cât al obiectelor sanitare alese.

În baia mare arhitecţii s-au jucat cu plăci ceramice de la Delta Studio care imita lemnul şi marmură, cu un puternic accent de culoare turquoise în corpul de mobilier care susţine chiuveta, folosind astfel aceeaşi paletă şi materiale precum în living.

Pe de altă parte, în baia mică s-au ales placi care imita betonul în combinaţie cu hexagoane şi licheni decorativi.

Sfatul MISO Architects

Sfatul nostru în astfel de spaţii mici, dar unde se doreşte un efect final deosebit, este folosirea pereţilor de accent (prin finisaje deosebite, vopsea decorativă sau tapet) cu un puternic impact vizual, utilizarea de oglinzi amplasate strategic, precum şi continuitatea pardoselii în toate încăperile casei.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit un ebook cu proiecte romanesti de amenajare a livingului

MAGAZIN SPORUL CASEI

Intreaba! Specialistul iti raspunde

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.