Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Micile lucruri frumoase care desăvârșesc stilul bucătăriei tale. Stilul rustic și vintage

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Dacă bucătăria este, ca la majoritatea dintre noi, inima caldă și aromată a casei tale, probabil că ai decis deja ce anume este cel mai potrivit pentru ea și pentru voi.

Ca orice încăpere, și bucătăria poate fi mobilată și decorată în diverse stiluri, dar micile detalii și suveniruri fac diferența așa că despre ele vom vorbi astăzi: despre acele lucruri mari și mici, frumoase dar și utile, care definesc interiorul bucătăriei și al casei.

Dintr-o bucătărie modernă, cu greu mai pot lispi astăzi dulapurile suspendate, hota, frigiderul, robotul de bucătărie, filtrul de cafea și altele asemenea, dar se poate întâmpla ca pe noi să ne definească alte stiluri, mai blânde, cu rădăcini mai vechi și atunci căutăm soluții pentru a integra ceea ce ne place între toate aceste mașinării moderne.

Cum poți integra în bucătărie stilul rustic, de pildă? Pe lângă culorile temperate, naturale, pe care le poți include în mobilier și în decorarea pereților, poți folosi un preș din cordele sau unul țesut, din lână, diverse obiecte sau mânere de mobilier din fier forjat, vase și țesături de la târgurile de artizani sau oale și vase de gătit din lut.

covor_cordele covor_tesut

Iar dacă zona de lucru obligă la modernitate, zona de luat masa poate fi în întregime așa îți  dorești, și poate defini stilul bucătăriei tale.

Vă amintiți mesele cu sertare? Eu le regăsesc din ce în ce mai rar, și mai ales prin vechi muzee de etnografie. Iată aici o astfel de masă, solidă, cu 2 sertare pentru tacâmuri și șervete și structură întărită.

0002171_masa_lunga_cu_2_sertare_din_lemn

O altă variantă este masa de lemn de brad, cu întăritura în cruce.

0002170_masa_lunga_cu_cruce_din_lemn

La așa mese cu personalitate, trebuie și scaune în același stil.

scaun rustic lemn maro 0017760_scaun_rustic_din_lemn_natur_90_cm

Nici un blidar nu este o idee rea, dacă există spațiu pentru el. Să nu uităm nici de micile amănunte care pot completa decorul: o carafă, o vază, o față de masă sau un coș de pâine din nuiele sunt detalii care pot desăvârși acest stil.

Chic_Ville__blidar_retro_cu_sertare_din_lemn_maro

Stilul vintage

Dacă bucătăria este amenajată în stil vintage sau îți  dorești stilul vintage, atunci poți apela la mobilierul în culori deschise, eventual ușor antichizat. Poți introduce și un mic fotoliu-balansoar, ca al bunicii, pe care să recitești cartea favorită de bucate (sau să răsfoiești tableta după rețete noi :).

balansoar

Pune pe ici, pe colo câte o mică tavă sau un ghiveci antichizate, oricând pregătite pentru un ceai cu persoana iubită.

tava_antichizata

Absolut minunat completează acest stil textilele în nuanțe deschise, cu broderii și dantelării discrete, veselă și decorațiuni cu niciodată-demodata lavandă și buchetele de flori proaspete și nepretențioase răspândite din loc în loc.

ceas_lavanda

Produsele se gasesc la Chic Ville.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!