Micile lucruri frumoase care desăvârșesc stilul bucătăriei tale. În stil Shabby Chic și Art Deco

Micile lucruri frumoase care desăvârșesc stilul bucătăriei tale.  În stil Shabby Chic și Art Deco

Dacă te simți cel mai bine în vechea sufragerie a bunicii, care nu a mai fost reamenajată de prin anii 1970 sau mai devreme, dacă la rafturile de decorațiuni te îndrepți mai întâi spre dantelării și broderii, iar seturile de ceai din porțelan fin cu flori delicate sunt preferatele tale, și mai ai și o groază de mici lucrușoare vechi și delicate de care nu te poți despărți, s-ar putea să te reprezinte ceea ce se numește stilul shabby chic.

Stilul are la bază atmosfera din vechile conace englezești, plină de feminitate, detalii florale, culori pastelate, dantele fine și mobilier delicat, iar crearea lui în zilele noastre nu este ușoară pentru că piesele de mobilier trebuie să evoce trecerea timpului și uzura dată de utilizarea îndelungată. În plus, prea multă feminitate și dantelării s-ar putea să nu placă tututor celor care folosesc bucătăria, așa că haide să creăm un colț shabby chic, doar pentru tine.

Transvazează florile tale preferate sau plantele aromatice într-un ghiveci antichizat, precum acesta:

ghiveci_plante_aromatice

Îți surâde ideea unui ceai tihnit de după-amiza, alături de cartea ta favorită? Uite niște accesorii delicate pentru masa ta de ceai: tavă etajată pentru prăjituri, sandwich-uri și fructe și un ceainic delicat, cu motive florale.

tava_etajata_din_metal_si_sticla_pentru_prajituriceainic_cu_cana_din_ceramica_cu_flori

Oliviera poate fi și ea un model aparte, cu un suport din lemn,  pictat în culori delicate, iar fursecurile se pot păstra intr-o frumoasă cutie metalică.

cutie_decorativa_din_lemn_recipiente_din_sticlacutie_decorativa_ovala_din_metal_vernil_cu_flori

Nu uita nici de serviciul de masă: pentru o atmosferă shabby chic poți alege unul din ceramic, cu desene delicate, ca acesta.

farfurie_rustica_din_ceramica_crem (2)

 Art Deco înseamnă strălucire: strălucirea care vine după un război (primul război mondial) și se folosește de toate mijloacele și tehnicile din epocă capabile să o redea, dar fără a o asocia cu stilurile oarecum încărcate și complicate din epocile anterioare. Așadar, dacă te atrage strălucirea asociată cu simplitatea liniilor, Art Deco este stilul tău și iată mai jos câteva obiecte care îl pot evoca  în bucătăria ta.

Această cafetieră din alpaca, cu mâner din corn de capră neagră, poate să susține întreagă idee a stilului Art Deco: alpacaua este un aliaj din zinc, cupru și nichel obținut industrial, utilizat în producerea de veselă, monede și bjuterii și aici este folosit pentru crearea unui obiect delicat, cu linii pure și este pusă în valoarea de un material natural nu foarte des întâlnit: cornul de capră neagră din care este făcut mânerul. Un astfel de obiect se pretează unui interior pretențios, cu obiecte și mobilier deosebite.

cafetiera_alpaca_corn_capra

Alpacaua este prezentă și în ceasta tavă decorativă deosebită, în formă de frunză.

tava_decorativa_frunza_din_alpaca_si_corn_de_capra_neagra1

Nichelarea era o altă tehnică des utilizată pentru obiectele de decor din epocă: iată aici o tavă realizată în această tehnică.

tava_cu_pesti_din_nichel_argintiu1

Tăvile suprapuse pentru servit au exponenți și în acest stil: această tavă etajata este din cermica argintie.

tava_etajata_din_ceramica_argintie

Cupa din sticlă cu picior reflectă simplitatea liniilor stilului și în același timp este un obiect foarte util prin versatilitatea sa: poate fi folosită de la cocktail-uri până la deserturi.

cupa_cu_picior_din_sticla1

 

Sursă foto: Chicville.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.