Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

3 tipuri de meseriași potriviți pentru lucrările din baia ta  

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Vine o zi în care ai nevoie de un meseriaș pentru lucrările din baia ta și orice sfat sau pont este de ajutor. S-a spart o țeavă sub cadă? Vrei să schimbi faianța veche? S-a infiltrat apa de la vecinii de desupra, exact în zona spoturilor de iluminat? Răspunsul este de fiecare dată același: apelează fără ezitare la un meseriaș. Problema însă cu meseriașii noștri este că fiecare are un stil propriu de lucru, mai mult sau mai puțin profesionist, iar rezultatele pot lăsa de dorit.

Dacă ai dat peste un profesionist ale cărui stil și rezultate ale muncii îți plac, atunci păstrează-i numărul de telefon și apelează la el de fiecare dată când ceva se strică în baia ta. Iată 3 tipuri de meseriași pe care îi vrei pentru lucrările din acest spațiu. Dacă ai norocul să dai peste meseriașul 3-în-1, atunci baia ta este cu adevărat pe mâini bune.

Meseriașul serios   

Ultimul lucru pe care îl vrei de la omul care îți va desface baia în mici bucățele este să nu fie nici punctual, nici profesionist. Trebuie să știi că te poți baza pe meșterul respectiv, iar rezultatele pe care le urmărești să fie exact pe aceeași lungime de unda cu planurile tale. Un meseriaș serios vine să vadă despe ce este vorba, îți descrie ce poate face, cum și în cât timp poate remedia siatuatia complet, dacă dupe el sunt necesare lucrări de renovare sau nu, când începe, când termină și îți da un preț pe lucrare. De asemenea, un bun meseriaș dispune de o trusă completă de scule pentru specificul activității sale și este punctual. Și, foarte important, un meseriaș bun îți spune cinstit când ceva îl depășește, sau când este nevoie de un specialist în alt domeniu. Un meseriaș bun nu le poate face pe toate la fel de bine.

Proiectul intreg aici

Meseriașul sfătuitor   

Un meseriaș cu multă experiență are o viziune de ansamblu și poate oferi sfaturi utile clientului sau. De aceea, nu ezita să îi ceri părerea ori de câte ori vrei să afli ceva util. Vrei să știi cum ai putea scăpa rapid de igrasie sau care sunt  cele mai bune obiecte sanitare pe care le poți cumpăra pentru baia ta? Cere sfatul meșterului. Un om cu experiență în domeniul său, fie știe să facă lucrarea respectivă, fie te poate trimite la cel mai indicat profesionist pentru problema ta. Cu un astfel de om poți stabili o relație pe termen lung, din care aveți amândoi de câștigat.

Sursa imagine: http://www.piastrelleshop.ro

Meseriașul rapid 

O lucrare în spațiul băii presupune de cele mai multe ori un disconfort ce îți răpește din relaxarea și armonia familiei. Fie că schimbați lavoarul sau că înlocuiți cada cu o cabină de dus, meseriașul pe care îl contractezi trebuie să fie eficient. Negociați dinainte orele de muncă pe care acesta le va presta și stabiliți un preț în funcție de acestea. Atrage-i atenția că ții foarte mult la timp, de aceea ți-ai dori o lucrare efectuată rapid, dar extrem de bine. Nu te bucura neapărat când te anunță că o lucrare este gata într-o zi, pe când ție ți se pare că numai îndepărtarea faianței durează două. Există meșteri care pentru a prinde lucrarea dau termene prea scurte și bugete mici, pentru ca apoi să nu mai plece din casă. Cu aceștia, fă-ți un serviciu și stopeaza relația imediat.

Meseriașii cu adevărat buni sunt rari, dar nu imposibil de găsit, iar dacă ai norocul să dai peste unul, păstrează-i numărul de telefon în agendă. El este omul pe care îl vrei pentru lucrările viitoare din baia ta. Dar ține cont și de opinia sa în privință lucrărilor de efectuat, a timpului necesar și nu-i subestima munca. Un meseriaș bun nu este ieftin, iar prețul nu este cel mai bun criteriu de alegere când este vorba despre amenajări.

 

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.