Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Materialele de calitate şi montajul corect – prima regulă pentru clădiri mai sigure

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Potrivit ROMEPS, în piaţă există o oarecarea convingere că polistirenul expandat este inflamabil, comparativ cu alte materiale. În realitatea însă, tocmai folosirea lui extensivă, plus numeroase teste derulate inclusiv sub supravegherea ISU dovedesc faptul că polistirenul ignifugat satisface toate normele europene de siguranță.

Dar „este important să luăm în calcul întregul sistem de termoizolare atunci când vorbim de rezistența la foc, deoarece acesta este protejat cu masă șpaclu, armat cu plasă și protejat și de tencuiala decorativă, care este la rândul ei ignifugă” precizeaza Delia Filip, director executiv ROMEPS.

Mai mult decât atât, pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, ROMEPS derulează, în prezent, Programul Quality Control, ce are ca obiectiv respectarea și promovarea standardelor în construcții. Acest program prevede, totodată, o activitate permanentă și susținută de monitorizare a calității pentru tot polistirenul comercializat pe teritoriul României.

“Pentru a preveni situațiile de risc, încurajăm românii să ne trimită sesizările lor ori de câte ori identifică neregularități la diverse lucrări de termoizolare. Dacă nu sunt siguri de calitatea polistirenului expandat pe care l-au cumpărat sau au îndoieli că produsul respectiv respectă standardele în vigoare, ne pot trimite o sesizare prin formularul de contact de pe site-ul nostru, www.romeps.ro”, a precizat Delia Filip.

Subiectul siguranţei clădirilor în care trăim a fost readus în atenţia publică pe 10 noiembrie, când a avut loc la Bucureşti dezbaterea „Siguranţă la foc a lucrărilor de reabilitare termică”, organizată de Liga Naţională a Asociaţiilor de Proprietari Habitat.

Pe lângă siguranţa şi eficienţa sistemelor termoizolante din polistiren expandat, la dezbatere s-au mai discutat şi despre:

  • obligaţiile pe care trebuie sa le îndeplinească asociaţiile de proprietari din punct de vedere al apărării împotriva incendiilor,
  • care este dotarea minimă cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor pentru blocurile de locuinţe,
  • ce obligaţii au locatarii unui bloc de locuinţe privind asigurarea evacuării în caz de incendiu,
  • care este relația asociațiilor de proprietari cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov (ISU),
  • educarea cetăţenilor privind modul de alarmare şi informare permanentă a lor în cazul producerii unui incendiu,
  • care sunt obligațiile autorităților, dar și drepturile și obligațiile proprietarilor / asociațiilor de proprietari.
termoizolatie_polistiren_straturi
Sistem termoizolant corect executat. Sursa foto: Arcon, membru ROMEPS.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!