Materiale naturale pentru termoizolatii

Termoizolarea locuintelor a devenit o necesitate, iar tendinta de a folosi materiale naturale pentru termoizolatii si produse sustenabile pentru constructii se accenuteaza.

O casa izolata reduce substantial factura la energie, prin retinerea caldurii pe timp de iarna si prin mentinerea unei temperaturi placute pe timp de vara. Un alt aspect important este reducerea emisiilor de carbon.

Pe piata materialelor izolatoare au aparut de cateva decenii produse fabricate din diverse materii prime naturale, reciclate sau chiar regenerabile. O parte din aceste produse reprezinta inovatii, altele sunt mai mult o reinventare a solutiilor oferite de natura de sute de ani.




O investitie buna in propria sanatate pe termen lung

A investi in materiale de izolare de inalta calitate este mult mai rentabil decat investitiile in tehnologii scumpe de incalzire / racire. In comparatie cu izolatiile sintetice, obisnuite, termoizolarea cu materiale naturale este o solutie la fel de eficienta: in termeni de performanta si durabilitate, sunt chiar superioare, in plus sunt regenerabile si susteneabile pe termen lung.

O alta problema majora a zilelor noastre este ca multi oameni sufera de indispozitii, de stari de disconfort şi alergii – declanşate de materialele din structura peretilor caselor de locuit, iar astfel materialele de constructie ecologice şi fara niciun risc asupra sanatatii devin foarte importante din punctul de vedere al unei dezvoltari sustenabile.

Termoizolatia din lana

In natura, oile au reuşit sa faca fata chiar şi celor mai dure conditii de viata, lana lor protejandu-le de arsita, de frig, sau de ploi. Lana nu numai ca protejeaza oile pe pasuni de sute de ani, dar si omul si-a dat seama de proprietatile naturale si sanatoase ale lanei, recunoscand avantajele acesteia. Mai multe despre termoizolatia din lana AICI.termoizolatie_lana

Termoizolatia din fibre de lemn

Termoizolatiile fibrolemnoase se prezinta sub forma de vrac, placi flexibile sau placi rigide pentru toate tipurile de termo si fonoizolatii. Aceste produse reprezinta o solutie moderna, eficienta si ecologica si sunt utilizate in special la case pe structura de lemn, la casele eficiente energetic dar si la casele traditionale, construite din caramida.

Fiind produse naturale, care nu inchid suprafetele si nu influenteaza biologia constructiilor, sunt, de multe ori folosite pentru reabilitari termice la constructii existente, chiar si in cazul monumentelor.

Materia prima pentru fabricarea panourilor izolatoare din fibre de lemn sunt aschii de lemn, provenite de obicei din fabrici de cherestea sau alti producatori de produse din lemn, unde acest material ar insemna deseuri din urma productiei de chereste.termoizolatie_fibre_lemn

Termoizolatii din canepa industriala

Intr-un timp scurt, de 100-120 de zile, canepa poate creşte pana la 4 metri. Prin umbrirea rapida a solului, plantele impiedica creşterea buruienilor. Ca efect secundar, in faza de creştere canepa curata aerul, contribuind la descompunerea dioxidului de carbon. Dupa recoltare, canepa lasa in urma sa un sol afanat şi fara buruieni.

Izolatia din canepa se fabrica din fibre de canepa la care se adauga 10-12% fibre Biko pentru o stabilitate dimensionala optima. Mai nou, a aparut si izolatia de canepa 100 % naturala, adica varianta cand fibrele biko sunt inlocuite cu fibre naturale din porumb si se obtine aceasi efect.

termoizolatie_canepa

 

Toate produsele prezentate aici le gasiti pe www.naturalpaint.ro

izolatii_termice

Aceasta carte prezintă, prin numeroase studii concrete de caz, care sunt modalităţile cele mai eficiente de izolare termică a diferitelor structuri despărţitoare ale unei clădiri (pereţi, acoperiş, ferestre etc.). Un capitol aparte este dedicat exploatării energiei solare în construcţii.

[button color=”red” size=”medium” link=”http://profitshare.ro/l/2799238″ icon=”” target=”true”]Vreau cartea[/button]

 

Vezi Produsele recomandate

2 Comentarii

  1. Joita Niculina 07/08/2016 Răspunde

    As dori sa stiu daca sunteti autorizati pentru lucrari in proiecte CASA VERDE PLUS?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.