Ce materiale de construcții sunt esențiale dacă îți renovezi și termoizolezi casa - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Ce materiale de construcții sunt esențiale dacă îți renovezi și termoizolezi casa - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Ce materiale de construcții sunt esențiale dacă îți renovezi și termoizolezi casa

Prima lună a anului reprezintă o perioadă foarte bună ca să-ți faci planuri nu doar la nivel personal, ci și dacă vrei să îți renovezi și termoizolezi casa în care locuiești. Dacă nu mai ești mulțumit de cum arată casa și nici de confortul termic pe care ți-l oferă, poate că ar fi bine să-ți propui să o renovezi și să o termoizolezi. Cu cât începi să-ți planifici lucrurile mai devreme, cu atât ai șanse mai mari să organizezi mai bine totul și să te apuci rapid de lucrări. Când îți faci strategia pentru renovarea și termoizolarea casei, ar fi bine să pui accentul pe trei dintre principalele materialele de construcții care vor fi utilizate pe durata întregului proces: vata minerală, plăcile de gips carton și plăcile Aquapanel.

Termoizolația din vată minerală, unul dintre cele mai folosite sisteme din România

Vată minerală este, alături de polistiren, materialul de construcție folosit cel mai mult la termoizolarea clădirilor de pe piața locală.Vata minerală este de două tipuri: bazaltică și de sticlă. Ambele tipuri sunt incombustibile și izolează foarte bine termic și acustic. Totuși, cele două tipuri prezintă și avantaje unice și, de aceea, dau un randament maxim doar dacă sunt folosite în zonele potrivite. De exemplu, specialiștii în construcții recomandă folosirea vatei bazaltice pentru izolarea termică a fatadelor (termosistem), pardoselilor și acoperișurilor tip terasă. Pe de altă parte, vata de sticlă este indicată pentru pereții despărțitori și pentru izolarea mansardelor. La sistemele de izolare a fațadelor pe interior se poate opta fie pentru vată de sticlă, fie pentru vată bazaltică.

Termoizolarea terasei cu placi din vata minerala bazaltica

Plăcile de gips carton: de  câte tipuri sunt și unde se folosesc

Plăcile de gips carton diferă în funcție de caracteristici și dimensiuni și se folosesc pentru tavane sau placări – sunt ceea ce se numeste tencuiala uscata. De asemenea, ele mai sunt utilizate și la realizarea unor pereți despărțitori. Cele mai întâlnite tipuri de plăci de carton sunt cele standard (culoare gri), cele care izolează acustic (culoare albastră, în mod obișnuit), cele antifoc (culoare roz sau roșie) și cele rezistente la umiditate (culoare verde).Cum se construieste un perete curbat din gips carton

Plăcile Aquapanel, bune pentru interiorul și exteriorul locuinței

Plăcile  Aquapanel, realizate din ciment tip Portland și diverse agregate, sunt ideale pentru lucrările de renovare din interiorul și din exteriorul locuințelor. Există plăci Aquapanel de interior, care sunt ideale pentru renovarea băilor, deoarece sunt rezistente la apă și la impact și, totodată, se pot modela foarte ușor.

Plăcile Aquapanel de exterior înlocuiesc cu success materialele tradiționale de zidărie, precum cărămizile, bolțarii sau BCA. Spre deosebire de materialele tradiționale de zidărie, plăcile Aquapanel de exterior încarcă mai puțin structura construcției.

Placari exterioare cu aquapanel. Sursa imagine: http://www.rowebb.com
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *