Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Protecţia locuinţei: măsuri pentru securitatea garajului

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Dacă foloseşti un garaj, şi mai ales dacă aceste este lipit de casă şi ai acces prin interior, dar nu l-ai securizat până acum, vezi mai jos ce măsuri pentru securitatea garajului poţi aplica.

Dacă ţi-ai construit garajul lângă sau lipit de casă sau parchezi maşina într-un garaj din apropriere, ai făcut-o din cel puţin 2 motive: consideri că maşina trebuie protejată în acest fel şi ai nevoie de tot spaţiul de depozitare pe care îl capeţi astfel, atât pentru lucrurile adiacente maşinii, cât şi pentru alte unelte şi echipamente necesare pe lângă casă. Pentru că garajul să nu se transforme în punctul slab al casei, poţi face chiar şi mult după mutarea în casă, o serie de modificări şi adăugiri pentru siguranţa tuturor.

Luminează bine zona

Instalează lumini aţintite asupra garajului fie permanente, fie din cele cu senzori de mişcare. Ai grijă şi la tipul de bec pe care îl montezi: să reziste la schimbările de temperatură şi umiditate din regiunea ta. Dacă zona garajului şi casa în general este bine luminată, doar un hoţ foarte sigur pe sine şi pe informaţiile deţinute mai rămâne să-şi continue „treaba”.

Instalează o uşă automată

De multe ori garajul devine o vulnerabilitate pentru casa din vina proprietarilor, care pur şi simplu uită uşa deschisă sau neîncuiată, oferind astfel tuturor trecătorilor prilejul să vizioneaze tot interiorul şi apoi să pătrundă fără probleme.

Pe de altă parte, uşa automată la garaj înseamnă control electronic permanent. Dacă sistemul este programabil, este şi mai bine: spre deosebire de tine, un astfel de sistem nu va uita niciodată să închidă uşa după ce ai dus cumpărăturile în casă, de exemplu. Poţi stabili şi seta intervalul de timp la care să se închidă uşa după ce iese sau intră maşina, astfel încât să te protejeze inclusiv de tine însuţi.

Dacă maşina este protejată implicit odată ce a pătruns în garaj, pentru situaţiile din trafic, foloseşte o cameră video maşină.

Sursa imagine

 

Extinde sistemul de supraveghere al casei până în zona garajului

Poţi instala un senzor de mişcare ce te avertizează pe tine sau firma de pază despre intruşi neautorizaţi, dar ţine cont că acesta ar putea reacţiona inclusiv la trecerea unei pisici, dacă nu sunt de tipul care trebuie, sau nu este setat corect. Dacă foloseşti un sistem de supraveghere pentru casă, ai grijă ca senzorii şi camerele să acopere şi garajul.

Măsurile de securitate trebuie aplicate chiar dacă garajul se află la marginea proprietăţii, şi nu neapărat lipit de casă. Uşi şi lumini slabe la garaj înseamnă o poartă de intrare nepăzită pe proprietatea ta.

Securizează ferestrele garajului

Ai ferestre la garaj? Foloseşte orice mijloc crezi de cuviinţă pentru a împiedica privirile indiscrete atât ziua cât şi noaptea : perdele, jaluzele interioare sau folie opacă. În plus, dacă sunt ferestre mari, prin care poate trece o persoană, fixează şi câteva bare metalice solide pe la interior.

Sursa imagine: pexels.com

Fortifică uşa de trecere

Dacă ai garajul lipit de casă şi o uşă de trecere între cele 2 clădiri, ai grijă să fie o uşă solidă, de exterior. Te va proteja atât de potenţialele probleme, cât şi de frigul din garaj.

Garajul se află la marginea grădinii şi ai uşi atât spre stradă cât şi spre grădină? Pune o uşă solidă şi înspre grădină, nu numai spre stradă, pentru siguranţa ta.

[one_half]

Lacătul – soluţie pentru absenţe îndelungate

Pleci de acasă pentru perioade lungi de timp? Dacă uşa de la garaj nu ţi se pare sigură din cauza potenţialelor pene de curent, poţi recurge la soluţia mecanică: deconectează sistemul de deschidere a uşii şi instalează un zăvor solid cu lacăt pe şină uşii, pe interior, blocând-o astfel în poziţia închis. Când te întorci, conectezi sistemul la priză din nou şi gata.

[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

 

 

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.