Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Luminițe Smart de Crăciun, sau lumina care poate crea (aproape) singură ambientul perfect

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

La început au fost lumânările și focul din vatră, apoi instalațiile cu zeci de beculețe incandescente (care se ardeau și întrerupeau tot circuitul, și beculetele erau imposibil de găsit, așa că rămâneam cu un brad cât se poate de natural până pe 6-7 ianuarie, vă amintiți?), apoi instalațiile cu becuri LED, mult mai variate ca design și aproape imposibil de stricat și benzile luminoase, desigur.

Până la acest punct, decorarea casei de Crăciun, a fost, și încă mai este, un proiect laborios, ce implică niște excursii prin boxe, debarale și poduri, montajul unei sumedenii de fire electrice, becuri și alte forme electrificate de semnalistică, plus infrastructura necesară montajului: scări, cuie, bormașini, și altele asemenea.

De altfel, unele decorațiuni sunt atât de complexe – în special cele de exterior – încât nu mai sunt date jos tot anul. Se sting și atât, rămân la locul lor până la sărbătorile următoare.

Lumina ca decorațiune – luminițe Smart de Crăciun

În ultimii ani au început să se folosească și alte tipuri de decorare, și anume proiecțiile luminoase – mult mai simplu de utilizat, din moment ce nu se montează nimic fizic la interior și exterior, cu excepția aparatului de proiecție. Lumina este cea care decorează fațadele, pereții și tavanele, fără a fi nevoie decât de o conexiune bună la priză, eventual un prelungitor.

Ajungem acum și la aceste luminițe Smart de Crăciun propuse de Philips, din gama Philips Hue, care ne oferă o soluție similară: decorarea interioarelor și a exteriorului casei doar cu ajutorul luminii emise de corpuri statice, ușor de instalat și utilizabile tot anul. În plus lumina emisă de acestea este controlată prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul tău mobil.

Lumina, intensitatea și culoare ei este cea care asigură decorul, fară ca tu, ori interiorul sau exteriorul casei să fie afectate de transformări și amenajări specifice unor decorațiuni fizice.

Idee de decorare cu lumină de la Philips:

Philips Hue – iluminat feeric controlat prin telefon mobil

Philips a început seria luminilor Smart cu Philips Hue, despre care am scris AICI – el însuși un bec care face cât o instalație de iluminat profesională, perfect controlabil prin intermediul Philips Bridge și a aplicației pentru telefonul mobil.

Apoi a trecut la corpuri de iluminat pentru orice încăpere și iată că a ajuns și la corpurile de iluminat pentru orice încăpere și ambient, și la luminițele de Crăciun, perfecte pentru decorarea bradului, a interiorului casei, dar și a exteriorului.

luminte smart de craciun Philips Hue
Sursa imagine: https://www.philips-hue.com/en-nz/christmas-lighting

O soluție foarte practică, aplicabilă tot anul

Versatilitatea și faptul că pot fi amplasate în orice colț al casei, face corpurile de iluminat Philips Hue perfecte atât pentru perioadele de sărbători, cât și pentru orice alt prilej și decor, din orice perioada a anului.

Philips te ajuta să decorezi cu lumină, iar asta nu înseamnă decât alegerea corpului de iluminat si a becurilor Philips potrivite, montajul lor și atât. Singurele schimbări pe care le vei face ulterior, de Crăciun, de Paște sau de ziua ta sunt cele din aplicația telefonului, sau poate schimbarea poziției unora dintre  lămpi. Este cea mai simplă soluție posibilă pentru utilizarea luminilor în decorarea casei. Dacă îți place ideea, go for it!

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.