Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Lucrări de renovare pentru care este obligatoriu să apelezi la profesioniști

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Indiferent de cât de priceput ești la meșterit, anumite lucrări de renovare ale casei tale este obligatoriu să le lași în grija unor profesioniști. Altfel, nu doar că riști să pierzi timp și bani, ci și să pui în pericol siguranța celorlalți membri ai familiei tale. Iată câteva exemple de lucrări de renovare pentru care trebuie să apelezi la profesioniști.

Nu lucra la acoperiș

Repararea acoperișului poate reprezenta un proiect de bricolaj extrem de tentant pentru o persoană pricepută ca tine, însă ar fi indicat să lași niște montatori profesioniști să se ocupe de renovarea unei dintre cele mai importante părți ale casei în care locuiești. De ce? Există riscul să dai greș și să așezi incorect toate „piesele” implicate în proces.  În cazul în care acoperișul este realizat greșit, sunt foarte mari șansele ca, în eventualitatea unei furtuni foarte puternice, să rămâi fără el sau să te trezești cu imobilul inundat. Pe de altă parte, dacă nu te asiguri foarte bine în timp ce execuți renovarea acoperișului, poți să cazi și să te rănești foarte grav.

Școala Wetterbest pentru montatori de țiglă metalică

Exclude instalațiile electrice

Orice proiect care implică lucrări la instalația electrică are nevoie un specialist pe măsură, adică de un electrician, deoarece un asemenea profesionist înțelege exact riscurile și știe cum să se protejeze în așa fel încât să nu pățească nimic. În funcție de cât de complexe sunt lucrările la instalațiile electrice, s-ar să fie nevoie atât de un electrician, cât și de un angajat de-al unei firme care oferă servicii de proiectare case.

Dacă alegi să faci singur anumite lucrări la instalația electrică, în cel mai bun caz poți să montezi ceva sau să arzi anumite obiecte. În cel mai rău scenariu ai putea să te electrocutezi sau să îi dai foc locuinței.

Nu monta gresia și faianța

Chiar dacă montarea gresiei și faianței poate părea o sarcină foarte ușoară, în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Înainte să lipești efectiv gresia și faianța, va fi nevoie să pregătești suprafața de lucru. Totodată, este foarte important să cumperi toate metarialele de construcții de care ai nevoie. În plus, este nevoie ca toate să fie de calitate. Mulți proprietari de locuințe care își renovează băile și bucătăriile preferă să cheltuie mult pe gresie și faianță, dar se zgârcesc când aleg celelalte materiale importante, cum ar fi adezivul de placare.

Pe lângă toate materialele de construcții implicate efectiv în placarea cu gresie și faianță, vei avea nevoie de o mașină specială pentru tăiatul plăcilor ceramice.

În concluzie, chiar dacă placarea cu gresie a băii, de exemplu, poate părea o operațiune simplă, cel mai bine ar fi să lași un profesionist să se ocupe de lucrare. O să scoți mai mulți bani din buzunar decât dacă ai renova tu totul, dar merită. Fără nicio îndoială!

Dacă vrei să afli în ce constau lucrările de montaj pardoseli ceramice, studiază aceste ghiduri:

[one_fourth]Cum se monteaza faianta[/one_fourth][one_fourth][/one_fourth][one_fourth]Cum se monteaza corect gresia[/one_fourth][one_fourth_last][/one_fourth_last]

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.