Jucăriile de pluş desenate de 10 copii creativi salvează alţi copii, mai puţin norocoşi

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Prin intermediul IKEA, ca în fiecare din ultimii 13 ani.

Educaţia este singurul lucru care ne poate salva atunci când nu avem alte mijloace, sau atunci când viaţă ne-a adus într-un punct din care nu mai credeam că ne putem ridică. Educaţia, în sensul sau cel mai cuprinzător – dobândită în şcoală, experienţă personală, lecţii primite de la alţii – face diferenţa dintre reuşită şi nereuşită.

Pentru un copil la vârsta şcolii, dar care nu poate ajunge acolo pentru că soarta nu a fost prea darnică cu el, simplul fapt de a ajunge la şcoală înseamnă deschiderea unor porţi spre o lume cu totul nouă.

IKEA a găsit o formulă prin care, în fiecare an, jucării create de copii din toată lumea se transformă în şanse pentru copiii defavorizaţi, prin intermediul nostru, al tuturor.

Campania Jucăriilor de Pluș pentru Educație a ajuns la cea de-a 13 a ediție la nivel global și sprijină parteneriatul dintre IKEA Foundation, UNICEF și Salvați Copiii. Mecanismul este simplu: pentru fiecare jucărie de pluș sau carte de povești cumpărate din magazinul IKEA în perioada 1 noiembrie – 26 decembrie 2015, IKEA Foundation donează un euro pentru educația copiilor.


La finalul anului trecut, Compania IKEA a invitat copii din întreaga lume să deseneze jucăria de pluș la care visează. După ce au fost înscrise mii de propuneri extrem de reușite și creative, desenele a zece copii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani au fost alese de public și de designerii IKEA pentru a fi transformate în jucării de pluș. Albert, un băiețel de 8 ani din România a fost unul dintre finaliști, iar desenul lui, un liliac zâmbitor cu aripile întoarse, a devenit o jucărie și se află acum în magazinele IKEA din toată lumea.

IKEA_Liliac
Liliacul desenat de Albert, 8 ani, Romania

„M-am bucurat mult când am primit liliacul de pluș de la IKEA. Nu mi-a venit să cred că liliacul de pe hârtie a devenit pufos și seamănă mult cu ce am desenat. Mie imi plac toate animalele, dar mi-am dorit să desenez un liliac zâmbitor atunci. Nu mi-am dat seama că are aripile întoarse, eu așa îmi imaginez că sunt liliecii,” Albert, „designerul” jucăriei IKEA, 8 ani, România.

Toate cele 10 jucarii create anul trecut de copii sunt deja disponibile în magazinele IKEA din toată lumea.

De la începutul campaniei, în 2003, IKEA Foundation a donat, în cadrul Campaniei Jucăriilor de Pluș, 77 milioane de euro, de care au beneficiat peste 11 milioane de copii, prin 99 de proiecte, în 46 de țări.

IKEA_jucarii IKEA_dinozaur_verde IKEA_Monstru_galben IKEA_monstru_verde IKEA_Pasare_roz IKEA_Unicorn

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!