Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Jaluzele romane pentru ferestrele de mansardă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Decorăm ferestrele dintr-o mie de motive, de la estetică până la intimitate și siguranță, iar inspirația poate veni de oriunde: hotelul acela intim în care am petrecut ultimul concediu, filmul preferat cu eroi antici sau noul apartament al amicilor.

Alegerea jaluzelelor este la fel de importantă ca oricare altă alegere a decorațiunilor casei – am vorbit despre câteva criterii și categorii esențiale aici – mai ales că acestea se pot vedea și din stradă, devenind astfel o declarație despre noi și interioarele noastre.

Ferestrele de mansardă au ceva magic, care duce cu gândul la spații intime și liniștite, colțuri comode pentru citit sau masuțe pentru lucru manual, așa că ori de câte ori zărim un ochi de fereastră dincolo de linia acoperișului, primul gând este „oare ce e acolo?”.

Despre orice fel de încăpere vorbim, dacă este una de mansardă, cu ferestre specifice, atunci acestea au expunere maximă la soare și implicit nevoie de umbrire în timpul zilei pentru a fi confortabile.

Pe lângă clasicele rulouri pentru ferestre de mansardă, anul acesta Velux a lansat jaluzele romane, accesorii care au rolul de a aduce în mansardă armonie și echilibru datorită paletei de 20 de materiale în nuanțe naturale, dar și un aer clasic și eleganță, datorită pliseurilor mari și sistemelor de prindere în orice parte a ferestrei aveți nevoie: sus, jos sau la mijloc.

Dacă sunteți un pasionat al decorațiunilor interioare, atunci aceste jaluzele pot deveni noua dvs marotă, pentru că materialele se vând și separat și puteți astfel redecora ori de câte ori simțiți nevoia, instalarea fiind simplă.

Nuanțele disponibile sunt inspirate de natură, în culori calde, de lemn, piatră și lut, iar texturile variază de la transparent până la dens-opac.

Și pentru că orice colecție are nevoie de o vedetă, în cazul jaluzelelor romane este vorba despre materialele speciale create de olandezii de la Scholten&Baijings: inspirați de modul în care lumina naturală se transformă din zori și până-n seară, aceștia au creat în exclusivitate pentru VELUX Colour Collection șase modele care descriu transformarea zilnică a luminii de la răsărit către momentul strălucitor al amiezii, devenind o sclipire intensă odată cu lăsarea serii.

Având culori în degrade, fiecare model este unic, fiind croit individual și dezvăluind culorile în mod diferit, în funcție de cum a fost tăiat materialul. Astfel, fiecare model devine o piesă unică de artă, iar fiecare utilizator, un artist al spațiului interior.

Decorare plăcută!

VELUX_jaluzea_romana1

VELUX_jaluzea_romana2

VELUX_jaluzea_romana3

VELUX_jaluzea_romana4

VELUX_jaluzea_romana5

VELUX_jaluzea_romana6

 Știți de unde provin jaluzelele romane? Ei bine, da, tocmai de acolo, din trecut, de la vechii romani și anume de la uriașele umbrare textile care acopereau zona pentru spectatori în arene precum Colosseumul. Acestea erau atât de mari, încât trebuiau mânuite de către velieri antrenați pe corăbii și se întindeau în zilele cu soare pentru ca spectatorii să nu fie stingheriți de lumina și căldura prea puternice.

O altă poveste spune că originile jaluzelelor romane au fost mult mai modeste, și anume bucățile de textile ude pe care romanii de rând și le puneau in golurile de ferestre pentru a capta praful produs de căruțe, cai, carierele de piatră și nenumăratele clădiri în construcție din orașul în permanentă schimbare.

Oricum ar fi, despre însăși Roma este vorba, iar peste secole, noi ne-am ales cu frumoasele falduri clasice!

Vedeți aici o istorie interesanta a perdelelor!

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.