Introducerea directivelor ErP schimba piata de centrale termice

Introducerea directivelor ErP schimba piata de centrale termice

Incepand cu septembrie 2015, directivele ErP impun ca pe pietele europene, deci implicit pe piata romaneasca, sa nu mai fie comercializate decat produse ce ating un anumit prag de eficienta energetica. Odata cu septembrie 2015, centralele in condensare vor fi practic singurele care intrunesc aceste criterii.

Directivele ErP reprezinta urmarea obiectivelor UE, denumite “obiective 20-20-20”, in ceea ce priveste protectia si respectul fata de mediu si prevad ca pana in 2020 sa se ajunga la o reducere de 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera, o crestere cu 20% a utilizarii resurselor regenerabile si o scadere cu 20% a consumului de energie la nivel global, printr-o eficientizare sporita a produselor.

Piata locala de centrale termice a inceput inca de anii trecuti sa se adapteze noilor trenduri in ceea ce priveste eficienta energetica. Astfel, in 2014 s-a putut observa o crestere substantiala a vanzarilor de modele in condensare, lucru care arata o schimbare treptata a comportamentului de achizitie al romanilor, acestia fiind tot mai mult interesati de produsele cu un grad tehnologic ridicat ce asigura o eficienta sporita si economii la consumul de gaz.

Ariston Romania, leaderul pietei de centrale termice si boilere electrice din Romania, a introdus inca din 2010 modele de centrale in condensare cu puteri cuprinse intre 24 – 150 kw, capabile sa acopere aplicatii de la apartamente, pana la case si vile, dar si aplicatii comerciale, iar in 2014 a lansat o serie de programe destinate acestui segment printre care: extinderea perioadei de garatie de la 3 la 5 ani si reducerile de pret la inlocuirea centralei vechi cu una in condensare.

Centralele in condensare au o eficienta termica de pana la 109%, fata de aprox. 94% in cazul unei centrale conventionale, si aduc economii de pana la 35% la consumul de gaz si, deci, si la factura. In plus, modelele in condensare sunt mult mai prietenoase cu mediul, avand emisii de noxe si dioxid de carbon mai mici comparativ cu modelele conventionale.

Sursa: Ariston Thermo Romania , prin Catalin Draguleanu, Country Manager

Alte articole despre centrale termice si boilere Ariston:

Ariston_Genus_Premium_Evo_ambient[divider]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.