Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Trecerea dintre gresie hexagonala si parchet

Întreabă specialistulCategorie: Materiale si solutiiTrecerea dintre gresie hexagonala si parchet
Madalina a întrebat acum 5 ani

Buna ziua,

Ma intereseaza cum se poate realiza un detaliu de imbinare intre parchet laminat si gresie hexagonala, in conditiile in care se urmareste conturul hexagoanelor dispuse neregulat, iar parchetul trebuie decupat dupa forma acestora.

Este suficient completarea rostului dintre cele doua materiale cu o baza din silicon si apoi sa fie aplicat un strat de chit la culoarea chitului gresiei? Sau este necesara montarea unui profil subtire de capat la marginile parchetului, pe tot conturul de imbinare? Mentionez ca voi lua in calcul ca parchetul si gresia sa aiba aceeasi grosime.

Multumesc anticipat!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Răspunsuri
Mihaela răspuns acum 5 ani

Raspunsul Supertech Materials

Buna ziua,

Recomandam situatiei dvs. doua modele de profile elegante si discrete, realizate din inox.

Imbinarea cu silicon sau chit nu este nici estetica si nici practica, mai ales in cazul chitului de rost, care cu siguranta va iesi dintre rosturi intr-o scurta perioada de timp. Iar siliconul nu este un produs facut pentru zone orizontale, circulabile.

Mai jos gastiti cele doua profile:

1.TR100IL – un profil din inox foarte discret, care se monteaza odata cu gresia sau parchetul. http://supertechmaterials.ro/profile-trecere/profil-elegant-din-inox-pentru-trecere-la-nivel-trimtec-tr-il

2.SP14IX- profil T din inox satinat, foarte elegant, care se monteaza dupa ce placarile au fost aplicate http://supertechmaterials.ro/profile-trecere/profil-trecere-t-din-inox-matuit-profilitec-covertec-sp14ix

Imbinarea la schimbarea de directie se face simplu, taiand profilul in unghiul potrivit.

Multumim!

Adrian Dumitrescu

supertechqm@gmail.com

Citeste si Cum ascundem rosturile de dilatare ale parchetului? Soluții practice și elegante

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sporul casei Echipa răspuns acum 4 ani

Buna ziua
 
Mai jos gasiti 3 imagini care ilustreaza perfect cum se poate face trecerea intre parchet si gresia hexagonala, cu ajutorul profilului potrivit – in acest caz Profil trecere T din inox matuit Profilitec Covertec SP14IX

Montajul se realizeaza introducand piciorusul de ancoraj al profilului T in rostul ramas intre pardoseli. Se fixeaza cu ajutorul adezivilor elastici la tub. Astfel, pardoselile din parchet care se mai pot dilata sau contracta, se pot misca in voie fara ca profilul sa iasa din rostul unde a fost montat.

Pe langa aspectul foarte elegant, latimea de 14 mm si grosimea de doar 1 mm, acest profil este si foarte rezistent la trafic si la contactul cu diferitele substante chimice de curatat.

Montaj la un client din BucurestiAndreea SERPEGEAN a răspuns acum 4 ani

Se poate folosi primul profil de trecere, intre o gresie și un parchet laminat ? Daca se lipește parchetul doar langa îmbinare și în partea opusă a camerei lăsăm zona pt dilatare, ar fi ok?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.