Termoizolatie pod: este corect din punct de vedere al evitarii condensului ???

Întreabă specialistulCategorie: Hidroizolatii, mucegaiTermoizolatie pod: este corect din punct de vedere al evitarii condensului ???
Claudiu a întrebat acum 2 luni

Buna seara!

Imi cer scuze pentru deranj, dar caut un raspuns la o treaba pe care vreau sa o fac si nu reusesc cum ar fi cel mai ok. M-am informat de ceva timp dar nu i-am dat de cap.
Am o casa cu etaj, iar la etaj, deasupra la tavan e doar placa de rigips. Vreau sa izolez in pod si vreau sa stiu daca e corecta ordinea astfel incat sa nu ma trezesc cu condens si mai apoi cu mucegai (materialele vin de jos in sus):
1. Rigips (e deja montat)
2. Folie termoizolanta Isoflect Silver (folie aluminiu + folie cu bule de aer + folie aluminiu)(inchidere etans direct pe rigips)
3. Vata minerala intre grinzi (peste folia termoizolanta)
4. Folie termoizolanta Isoflect Silver (folie aluminiu + folie cu bule de aer + folie aluminiu)(inchidere etans deasupra grinzilor)
5. Placa OSB

Multumesc!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Răspunsuri
Sporul casei Echipa răspuns acum 2 luni

Buna ziua,

Din pacate inteleg ca nu are astereala la pod, ci doar rigipsul care este montat pe grinzi.

Daca nu este termoizolat podul si are doar rigipsul pus ca tavan la camerele dela etaj, depinde cum este montat ( cu tiranti sau direct pe grinzile podului). Daca nu are astereala podul ( adica nu are scandura batuta pe grinzi deasupra sau la intradosul acestora, trebuie avut grija pentru ca greutatea termizolatiei poate crea desprinderi ale tavanelor din rigips.

Cred ca nu aveti acces la intradosul rigipsului daca aveti scandura batuta in pod. Trebuie sa desfaceti tavanul.

Daca condensul se manifesta in suprafata rigipsului si aveti termosistem pe exteriorul casei atunci trebuie termoizolat podul casei. Deduc faptul ca nu este utilizat si doriti numai termoizolarea partii orizontale a acestuia.

In acest caz puteti utiliza saltele de vata minerala caserate cu folie anticondens asezate pe astereala podului sau pe rigips . Daca nu are scandura intre grinzi, nu cred ca va rezista tavanul la greutatea termoizolatiei mai ales cand veti presa usor pentru a bate OSB-ul.

Poate daca veti folosi polistiren sau sa luati vata de sticla la sul de 5 mp. Cea mai buna este vata minerala tip saltea sau vata din lana animala.

Grosimea stratului de vata minerala va fi functie de cat de bine doriti sa fie izolate tavanele etajului.
Pentru un confort ridicat va recomand o grosime a saltelelor de min. 15 cm. puse intre grinzi peste care puteti fixa placi de OSB sau alta pardoseala lemnoasa.

Aceasta trebuie aleasa functie de ceea ce doriti in pod respectiv circulabila frecvent sau numai ocazional.

S-ar putea sa fie necesara suprainaltarea grinzilor daca acestea nu au grosime corespunzatoare.

Dati atentie la montaj pentru evitarea formarii de punti termice prin care temperatura din pod ar ajunge la tavane si va face condens in special la colturi.

Succes !
Dir. Ing. Radu Teodor
Tel: 0722 285 638
     Email: office@reximaco.ro

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!