Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Solutii pentru ca terasele deschise să devină funcționale pe tot parcursul anului

Întreabă specialistulCategorie: Materiale si solutiiSolutii pentru ca terasele deschise să devină funcționale pe tot parcursul anului
Sporul casei Echipa a întrebat acum 4 ani

Intrebare primita de la Elena P. pe email:

Credeți că printre subiectele pe care le abordați ați putea să includeți și un subiect legat de soluții care să facă unele terase deschise să devină funcționale pe tot parcursul anului, adică și iarna?

Mă refer la următorul aspect: construiesc o casă și doresc să fac o terasă spațioasă la parter care vara să fie spațiu deschis, iar iarna să fie închisă si să funcționeze ca o seră neincalzita, unde să adăpostesc plantele care nu rezistă afară. Ca să nu fie nevoie s-o încălzesc, ar trebui să fie închisă cu ceva care să poată folosi soarele ca efect de seră. Singura care are această proprietate, după știința mea, este sticla, deci m-am gândit să fac niște rame de lemn cu sticlă și să le montez toamna, iar primăvara să le demontez. Însă sticla e grea, iar aceste panouri ar fi greu și riscant de manevrat.

Întrebarea mea este: există alte tipuri de materiale care să înlocuiască sticla și, totodată, să fie ușoare, ca să fie ușor de manevrat și, totodată, să nu implice riscul sticlei de a te accidenta dacă se sparge în timp ce o manevrezi? De asemenea, mă interesează nu doar să asigure protecția la frig, ci și să arate bine, să fie transparente și să poți privi afară așa cum privești pe fereastră, nu cum ai privi, spre exemplu, printr-un celofan.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Răspunsuri
Sporul casei Echipa răspuns acum 4 ani

Produsele pe care le puteti utiliza sunt:
Sticla glisanta
Rulourile si foliile transparente, fixe sau cu diferite rame si mecanisme de rulare.
Detalii despre fiecare caz AICI.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.