Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Solutii incalzire casa 40 mp la tara

Întreabă specialistulCategorie: Incalzire si apa caldaSolutii incalzire casa 40 mp la tara
Ion Popa a întrebat acum 5 ani

Buna seara!

Am la tara o casa de 40 mp (living cu bucatarie+dormitor+baie) din panouri osb cu izolatie de celuloza (grosime pereti 15 cm, iar la plafonul superior si cel inferior 10 cm de asemenea celuloza).

Pe exterior am placat cu polistiren 10 cm.

Casa este ridicata de la sol pe piloni de beton, insa nu mai pot adauga polistiren de 10 cm si la plafonul inferior deoarece si-ar putea face soarecii cuib mai usor.

Ma gandesc sa inchid spatiul de sub casa pentru o mai buna izolare (ce solutie tehnica mi-ati recomanda pentru inchiderea spatiului?).

Tinand cont de faptul ca plafonul inferior este placat cu osb si urmeaza sa pun parchet melaminat, incalzirea in pardoseala pe baza de electricitate ar fi o solutie viabila pe timp de iarna pentru acest tip de casa si pentru suprafata de 40 mp?

Dar panourile radiante verticale?

In cele din urma, centrala pe lemne ar fi cea mai buna solutie?

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Răspunsuri
Sporul casei Echipa răspuns acum 5 ani

Stimate d-le Popa

Am cerut informatii mai multor specialisti si pe masura ce vor raspunde vom posta raspunsurile mai jos.

Incepem cu o solutie de termoizolare pentru exteriorul planseului inferior al casutei dvs:

Panourile din fibre de lemn, gama  Heraklith, distribuite de Knauf Insulation Romania.

Aplicatiile pentru panourile din fibre de lemn, gama Heraklith, sunt  urmatoarele:

  • plafoane garaje subterae, pivnite si spatii tehnice – principala aplicatie
  • pereti exteriori- sistem umed(termosistem) sau sistem uscat(fatada ventilata) – a se vedea imaginile de mai jos
  • plafoane pentru cladiri agro-zootehnice
  • bariere acustice
  • acoperisuri inclinate
  • constructii pe structura de lemn
  • camere tehnologice

Mai multe detalii cat si referinte gasiti pe site-ul marcii: http://www.heraklith.com. (Heraklith este o marca a Knauf Insulation)

Pentru mai multe detalii:
Telefon: 021 2240206 sau 021 2240208
E-mail: office.romania@knaufinsulation.com

termoizolatie panouri lemn
termoizolatie Panouri din fibre de lemn, gama Heraklith
casa-in-Cehia
Casa particulara in Cehia termoizolata cu panouri din fibre de lemn, gama Heraklith
Ion popa a răspuns acum 5 ani

Va mulțumesc frumos pentru răspuns! Astept cu nerăbdare si solutiile optime pentru încălzire. Toate cele bune!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Razvan Tanase răspuns acum 5 ani

Stimate d-le Popa,

Referitor la incalzirea in pardoseala va putem da urmatoarele informatii:

Cablurile incalzitoare Devi-Danfoss, cu o garantie unica de 20 ani, distribuite de Hobbit Integral Ro au urmatoarele aplicatii:
– incalzire sursa unica locuinte
– incalzire de confort pe zone de interes
– degivrare suprafete exterioare – rampe, terase, alei, trepte
– protectie inghet jgheaburi si burlane
– protectie inghet conducte

Mai multe detalii veti gasi aici http://www.hobbit-integral.ro iar daca aveti nevoie de clarificari va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact: http://www.hobbit-integral.ro/contact/

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sporul casei Echipa răspuns acum 5 ani

Raspunsul Melinda Instal:

Pentru o casă la tară de 40 mp, soluția cea mai favorabila din punct de vedere economic, atât la investiție cât și in exploatare, ar fii încălzirea cu lemne de foc.

O soluție fiabilă si estetică optimă ar fi un termoșemineu, respectiv un focar din fontă cu manta de apă de puterea nominală de 12 kW cu având putere termică pe încălzire centrală de 3,8 kW, ca AICI, pe care se pot monta doua-trei radiatoare in funcție de cerințe.

Acest sistem are avantajul ca in cazul folosirii casei numai ocazional se poate asigura o încălzire rapidă a “casei reci” datorită puterii mai mari a șemineului, necesarul de căldura a imobilului fiind undeva intre 6-8 kW, după care șemineul poate fii alimentat cu combustibil mai puțin, cu menținerea temperaturii ambientale optime.

Totodată se propune a se monta si un radiator de perete electric de cca 2 kW, prevăzut cu termostat prin care se asigura menținerea temperaturii peste 5 grade Celsius evitând înghețarea apei din conducte si sifoane.

Ca alternativa se poate apela la un termoșemineu pe peleți automat, cu aprindere automată,  ca AICI.
Acesta are încorporat pompa circulară, vas de expansiune si valvă de siguranță si poate fi comandat de pe un termostat ambient, termoșemineul având un rezervor de pelet propriu. Pe acest sistem se poate monta si un boiler de preparare apa calda de consum prevăzut cu o serpentină.

Aceasta soluție prezintă avantajul funcționarii automate si prezintă siguranță mai mare în exploatare față de un termoșemineu pe lemne, ca și dezavantaj se poate menționa prețul de achiziție si de exploatare, precum si sensibilitatea privind calitatea combustibilului, respectiv a peleților.

La acest tipuri de instalații trebuie să fim foarte atenți, sa asigurăm aerul necesar arderii din exterior printr-o priză de aer, prevăzut cu clapetă de închidere care se deschide automat la un curent mai mare a aerului.

Pentru varianta de încălzire electrică se propune cea cu radiatoare de perete prevăzute cu termostate proprii, aceste având un randament ridicat si practic încălzesc aerul din încăpere față de panouri radiante electrice care încălzesc numai prin radiație iar practic  toți pereții interiori, tavanul rămân rece, având efectul de suprafețe reci care existând și riscul să se depună igrasie.

Din punct de vedere economic în exploatare soluția cu lemn de foc prezintă cea mai ieftină soluție, cea cu peleți fiind de cca. 2 ori mai scump (aproape de cea de gaz), cea electrica fiind cu aproape de 6 ori mai scump decât lemnele de foc.

Cu stimă/ Üdvözlettel/ Best regards,

Kelemen Lóránd
Inginer proiectant
mobil: +40-799-890-109
tel: +40-266-207-400
fax: +40-266-207-402
email: kelemen.lorand@melinda.ro

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sporul casei Echipa răspuns acum 5 ani

Raspuns de la Purmo 

Buna ziua,

In ceea ce priveste intrebarea domnului, ar fi de luat in considerare cateva aspecte:

cat de des va fi folosita acea casa, si pe ce perioada de timp. Daca este vorba sa se locuiasca acolo pe o perioada mai indelungata de timp, continuu, atunci merita sa se ia in calcul varianta de incalzire in pardoseala (un sistem cu inertie termica mare). Daca se doreste a fi folosita ca si casa de vacanta, ocazional, preponderent la sfarsit de saptamana, recomandarea ar fi sa se foloseasca un sistem de incalzire cu inertie termica mica (radiatoare, ventiloconvectoare).
usurinta aprovizionarii cu combustibil solid (lemn). Daca este facila aprovizionarea, atunci poate fi o solutie ca si sursa de caldura. In caz contrar, daca aprovizionarea este dificila, cel mai bine este sa se ia in calcul varianta pe curent electric (tinand cont ca nu s-a spus nimic de retea de gaz).
reteaua electrica si bransamentul electric. Daca reteaua electrica interioara si stradala sunt bine dimensionate, si exista disponibil de putere in cea stradala, se poate merge linistit pe electric.

In ceea ce priveste sistemele de incalzire, ele sunt strans legate de sursa de energie termica.

Daca este sa luam in considerare incalzirea in pardoseala, recomandarea este sa se mearga pe varianta hidraulica (cu agent termic) produs cu cazan pe lemne (la 40mp trebuie un cazan cam mic), un termosemineu (imbina aspectul rustic cu eficienta producerii energiei termice), sau o centrala electrica (daca se opteaza pe curent ca si sursa energetica).

Incalzirea electrica necesita inglobarea ei in sapa (la fel ca si cea hidraulica) pt a nu afecta parchetul melaminat care va fi montat deasupra (temperatura la care ajunge si lucreaza cablul electric de incalzire este de 60C).

Dezavantajul este ca varianta electica functioneaza pe sistemul totul sau nimic adica va consuma toata puterea instalata, si se va incalzi la valoarea maximala tot timpul, pe cand cea hidraulica va permite modificare temperarurii de tur a apei de incalzire in functie de necesitati (perioada de iarna grea sau perioara de primavara si toamna), astfel consumul energetic fiind mai redus.

Ambele variante pot fi termostatizate.

Daca mai sunt nelamuriri, va stau la dispozitie.

Cu stima,
Ing. Dipl. Adrian Dutu
Manager produs incalzire in pardoseala
0748 111 260
Adrian.Dutu@purmo.ro

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.