Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Solutie pentru mucegai sub parchet dupa inundatie

Întreabă specialistulCategorie: Hidroizolatii, mucegaiSolutie pentru mucegai sub parchet dupa inundatie
Irina a întrebat acum 5 ani

In urma unei inundatii in apartament, am constatat ca s-a format mucegai sub parchet. Intrebarea mea este ce fel de solutii antimucegai mi-ati recomanda sa folosesc pentru curatirea cimentului dupa ce scot parchetul de acum?

Ma intereseaza numele exact al solutiei si cum se aplica (la ce intervale de timp trebuie aplicata, in ce cantitati si cat trebuie sa stea la uscat pana sa pun parchetul cel nou).

De asemenea, cum as putea izola cimentul cat mai bine inainte sa pun noul parchet? Nu as vrea totusi sa torn o sapa.

Multumesc si astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Răspunsuri
Sporul casei Echipa răspuns acum 5 ani

Raspunsul Temad Co SRL

Problema cititorului dvs. este destul de serioasa asa ca va trebui sa fie meticulos si rabdator. Solutia recomandata mai jos este valabila doar daca mucegaiul a aparut in urma inundatiei.

In cazul umiditatii din infiltratii, pardoseala trebuie impregnata si tratata in alt mod.

  • Pasul 1. Scoateți parchetul, iar daca se doreste refolosirea acestuia, curățați-l de mucegai cu Bison Soluție antimucegai sau Mellerud Solutie de curatare a mucegaiului si uscați-l foarte bine. Daca se va schimba parchetul, cu atat mai bine.
  • Pasul 2. Curățați temeinic pardoseala din beton cu o solutie antimucegai: Bison Solutie antimucegai sau Mellerud Solutie de curatare a mucegaiului. Se foloseste un burete sau o perie si se freaca suprafata afectata pana la indepartarea oricaror urme de mucegai.
  • Pasul 3. Se lasa pardoseala la uscat si aerisit. In functie de umiditatea deja existenta in pardoseala si de cantitatea de solutie de curatare folosita, acest pas poate sa dureze multe zile, chiar saptamani.  Nu neglijati uscarea, intrucat de ea depinde mentinerea unui mediu in care sa nu mai apara mucegaiul. Nu putem estima timpul de uscare intrucat depinde de cantitatea de umezeala, de ventilatia si caldura din camera (1-3 saptamani). Se recomanda ventilarea camerei, nu doar incalzirea ei, astfel incat vaporii de apa sa se elimine in exterior si sa nu se imbibe in pereti si tavan.
  • Pasul 4 Aplicati Mellerud Solutia de protectie impotriva mucegaiului. (optional)
  • Pasul 5 Lasati pardoseala sa se usuce foarte bine.
  • Pasul 6 Montati parchetul conform intructiunilor producatorului de parchet si pastrati camera aerisita si incalzita.

Produsele sunt disponibile in toate marile retele de retail home&garden, precum si pe magazinele online.

Pentru mai multe detalii:
Ana Maria Donosă
Marketing Manager
tel.: 0268.506.108
e-mail: anamaria.donosa@temad.ro

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.