Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Solutie incalzire casa 160 mp

Întreabă specialistulCategorie: Incalzire si apa caldaSolutie incalzire casa 160 mp
Constantin Dobre a întrebat acum 4 ani

Buna ziua,

Incerc sa gasesc o solutie pentru a reduce facturile/mari confortul pe timp de iarna. Este vorba despre o casa de 160 mp dispusa pe 2 nivele plus garaj la subsol, izolatie de 5 cm, ferestre de tip termopan (calitatea foarte slaba sau montate gresit???), izolatie cu vata minerala la planseu si sub tigla. Pentru incalzire folosesc un cazan pe lemne de 54kw si o centrala pe gaz de 24kw, centrala pe gaz asigura si apa menajera. La un calcul scurt, incalzirea pe perioada iernii in acest an (temperaturi peste medie) au fost facturi gaz cca 2500 ron, achizitie lemne 2200 ron, vorbim despre 4 luni. Cred ca am urmatoarele variante:

  • inlocuire izolatie cca 25000 ron
  • inlocuire ferestre cca 25000ron

Ambele variante mi se par prea costisitoare pentru a fi eficiente, in acest caz ma intreb daca ar fi mai bine sa montez un puffer, inlocuiesc centrala pe gaz fara a mai folosi centrala pe lemne sau sa ma mut la bloc:)).

As aprecia mult un raspuns pertinent, in contextul in care orice raspuns avizat (obtinut de la specialisti din diferite magazine) la intrebarile mele mascheaza intentia de a vinde ceva.

Multumesc!

Aurel Miclea a răspuns acum 4 ani

Buna Dimineata, dl. Dobre

Pentru o solutie corecta si EFICIENTA, si pentru a avea o imagine corecta a descrierii Dvs., trebuie sa ne trimiteti imagini de ansamblu si de detaliu asupra instalatiei din CT(Camera Tehnica) cat si a instalatiei de distributie, radiatoare. Detalii asupra constructiei: de grosimea zidurilor exterioare si material, izolatie pardosea subsol sau parter,vgeamuri cu o singura camera?, Aluminiu/PVC/Lemn?
Pot fi solutii simple sau mai complicate, in functie de ce aveti instalat. Email: ofertare.smartinstal @gmail.com

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.