Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Solutie impotriva mucegai dusumea

Întreabă specialistulCategorie: Hidroizolatii, mucegaiSolutie impotriva mucegai dusumea
Arzoiu Adrian a întrebat acum 8 luni

Buna ziua,

Am o dusumea care are mucegai-umezeala din pardoseala, grinzile sunt montate pe pietris.
Exista o solutie care se poate injecta sa absoarba umezeala si sa stopeze efectul?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Răspunsuri
Sporul casei Echipa răspuns acum 8 luni

Buna ziua,

Din putinele informatii pe care le-am dedus din continutul intrebarii, rezulta ca aceasta casa este una veche fara pardoseli din beton cu pietris pus peste pamant si apoi montat suportul de pardoseala.

Prin acest pietris se elimina umiditatea terenului de sub casa care afecteaza lemnul structurii si dusumeaua.

Din pacate casa trebuie sa intre intr-o reparatie capitala, din punct de vedere profesional, in care se refac pardoselile si obligatoriu hidroizolatiile, sau se poate aplica o solutie de compromis.

Daca nu doreste o reamenajare, singura posibilitate este sa desfaca complet dusumeaua si structura de grinzi, care se inlocuieste cu un lemn uscat de esenta tare si tratat cu produse profesionale de conservare a lemnului in mediu umed.

Tratamentul se face la structura de sustinere cat si la dusumea. Este posibil ca dusumeaua sa fie tratata la intrados cu un produs si pe fata vazuta cu alt produs ce va fi compatibil cu finisajul final pe care il doreste proprietarul. Un amanunt important in aceasta situatie : SE VA TRATA CU ATENTIE SI CAPUL FIECARUI ELEMENT DIN LEMN PENTRU EVITAREA PATRUNDERII UMIDITATII DE-A LUNGUL FIBREI !

Trebuie mentionat ca umiditatea terenului va continua sa alimenteze incaperea cu vapori de apa ceea ce va duce la cresterea umiditatii aerului.

Din punct de vedere profesional este un paleativ, nu ca solutie tehnica ce se impune in aceasta situatie.

Daca se opteaza pentru turnarea unei pardoseli din beton sau sapa, acesta trebuie bine hidroizolata si se executa numai dupa verificarea existentei hidroizolatiei orizontale pe sectiunea zidurilor, deoarece umiditatea va fi inchisa sub pardoseala, caz in care, daca nu are hidroizolatie orizontala la ziduri, va afecta peretii camerei respective si astfel se va instala igrasia de capilaritate.

Cu stima,

Dir. Ing. Radu Teodor
Tel: 0722 285 638
Email: office@reximaco.ro

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.