Referitor la vata minerală pe care trebuie să o adaug la mansardă: ce grosime trebuie să fie?

Sporul casei Echipa asked 4 ani ago

Bună-ziua.
Am cumpărat o casă şi iarna este friguroasă, iar vara foarte călduroasă la mansardă.
La parter, este răcoare tot timpul anului, s-au folosit materiale ieftine şi izolaţie subţire, cu polistiren de 5 cm.
La mansardă s-a adăugat o fâşie subţire de vată de sticlă netasată şi sunt conştientă că trebuie să mai adaug materiale. problema este cu mansarda, că va trebui să fac şantier şi aş dori să mă-mi daţi un sfat profesionist pentru renovare: referitor la vata minerală pe care trebuie să o adaug la mansardă, ce grosime trebuie să fie (cea existentă cred că este de 5 cm şi netasată, din ceea ce am văzut când am schimbat o fereastră). Aş dori să ştiu şi pe unde trebuie lucrat: pe la interior, unde am un tavan fals din rigips sau pe deasupra, trebuie dată jos învelitoarea?
Mulţumesc anticipat.
Trimis prin formularul de contact de la : https://sporulcasei.ro/inscriere/

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Answers
Sporul casei Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua

Iata raspunsul Knauf Insulation:

Conform reglementarilor romanesti grosimea minima  recomandata pentru stratul de izolatie de la acoperis variaza intre 20-25 cm in functie de calitatea materialului izolator.  Materialele de calitate au o conductivitate termica scazuta (lambda) 0,035 W/mK si sunt mult mai performante energetic .

Pentru a avea un sistem functional de izolatie termica la acoperisuri, trebuie utilizate complementar si membrane de difuzie pentru a impiedica curentii de aer rece sa patrunda la interior dar si pentru a controla transmiterea vaporilor de apa prin stratul de izolatie. De aceea, la interior se recomanda utilizarea unei bariere de vapori si peste stratul termoizolant, la exterior, o membrana permeabila la vaporii de apa.

La  imbinarea acestor membrane se recomanda utilizarea unei benzi de etansare.

In general, izolatia termica la acoperisurile inclinate se aplica de la interiorul mansardei nefiind necesar sa se indeparteze invelitoare, doar in cazul in care se opteaza la o izolare termica peste capriori aceasta se aplica de la exterior.

In cazul podurilor necirculabile izolatia se aplica peste placa ultimului etaj respecandu-se sistemul de membrane sus mentionat.

Va multumim pentru interesul acordat produselor Knauf Insulation, mai multe detalii gasiti pe site-ul nostru http://www.knaufinsulation.ro la sectiunea Acoperisuri Inclinate.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sporul casei Echipa answered 4 ani ago

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Newsletter Sporul casei

Primești pe email ultimele articole și oferte de produse