montare centrala termica fara racord la gaze

Întreabă specialistulCategorie: Amenajarimontare centrala termica fara racord la gaze
Anonim asked 2 ani ago

Buna ziua,
Doresc sa cumpar o centrala termica de apartament dar in acest moment nu am gaze.
Daca montez centrala acum (cand nu am gaze) iar la punerea in functiune ea nu functioneaza o pot inlocui la comerciant? Si in cat timp?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Answers
Sporul casei Echipa answered 2 ani ago

Bună ziua

Perioada de garanţie a centralelor termice se derulează de la data punerii lor în funcţiune, dar nu mai târziu de 2 luni de la achiziţionare şi poate fi prelungită numai în condiţiile prevăzute de lege. Dacă punerea în funcţiune se realizează după mai mult de 2 luni de la data achiziţiei, perioada de garanţie se reduce în mod corespunzător.

Pentru ca echipamentul să beneficieze de garanţie, racordarea la gaz trebuie realizată de o societate autorizată de ANRGN, iar instalarea şi montajul trebuie realizate conform normativelor în vigoare de o firmă autorizată ISCIR.
Altfel spus, dacă dvs veţi achiziţiona centrală acum, dar o veţi pune în funcţiune peste 8 luni, veţi pierde 6 luni din garanţia oferită de producător.

Dacă cumpăraţi centrala de la un magazin online, puteţi să o returnaţi fără nici o explicaţie şi plătind doar cheltuielile de transport, în 14 zile de la achiziţie, dacă magazinul de la care achiziţionaţi nu are un alt termen (mai mare) şi dacă aţi achiziţionat în calitate de persoană fizică. În cazul magazinelor online returul este garantat, dar intervalul în care veţi fi despăgubit este altă poveste şi depinde de la caz la caz. Citiţi condiţiile de retur, trebuie să le aibă afişate! Legea actualizată privind retururile în comerţul electronic este AICI.

Dacă cumpăraţi centrala dintr-un magazin off-line (fizic) nu o puteţi returna, după cum prevede legea, decât dacă are un defect / viciu de fabricaţie.

Interesaţi-vă cât de bine puteţi despre reputaţia comerciantului şi puneţi-i problema returului şi orice altă întrebare aveţi ÎNAINTE DE A FACE ACHIZIŢIA.

Ce puteti face din timp şi fără să pierdeţi nimic, sunt lucrările din interiorul casei/apartamentului, urmând ca atunci când veţi face racordul la gaze să vă ocupaţi şi de achiziţia centralei.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sporul casei Echipa answered 2 ani ago

Noi informatii despre garantii si perioadele de restituire
Buna ziua
A fost publicata OUG 9/2016, care aduce modificari conditiilor de Acordare a garantiilor si de restituire a produselor de catre magazinele obisnuite (nu online).
Este redefinita notiunea de garantie astfel:
– garanția comercială – orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.
– garanţia legală de conformitate – protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a vânzătorului faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.
Reperarea sau inlocuirea produselro se va face in maxim 15 zile de la semnalarea neconformitatii, intrun interval de 2 ani de la livrarea produsului.
Vedeti detalii aici, iar textul ordonantei aici.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Your Answer

0 + 8 =