Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Mobilier vechi din lemn: vreau sa-l vopsesc alb si sa-l folosesc in baie

Întreabă specialistulCategorie: MobilierMobilier vechi din lemn: vreau sa-l vopsesc alb si sa-l folosesc in baie
Sporul casei Echipa a întrebat acum 4 ani

Buna ziua,

Am un mobilier vechi din lemn pe care as vrea sa il vopsesc alb si sa il folosesc in baie. Ce ma sfatuiti sa folosesc? Exista vopsea rezistenta la apa, sau intai vopsesc apoi dau cu un lac de protectie?

Multumesc frumos pentru ajutor!

Intrebare primita prin intermediul rubricii de comantarii de la articolul Cum păstrezi lemnul din grădină şi de pe terasă ca nou pentru mulţi ani

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Răspunsuri
Sporul casei Echipa răspuns acum 4 ani

Raspunsul Kober 

Buna ziua,

Deoarece mobilierul vechi a fost lacuit/vopsit este foarte importanta pregatirea suprafetei.

Inainte de aplicare, pentru obtinerea unor rezultate bune, in ceea ce priveste caracteristicile de protectie si decorative, este necesara o pregatire corespunzatoare a suportului, indiferent de istoria lui.

a.Substrat acoperit anterior

a1.Daca substratul a fost protejat anterior cu o vopsea opaca este necesara indepartarea in totalitate a vopselei, prin inmuiere cu o laveta curata cu diluant D 203 si razuire cu o racleta, pana la lemn curat. Se controleaza zonele in care structura lemnoasa a fost atacata de diversi agenti biologici: ciuperci, fungii, carii, etc. Se indeparteaza, izoleaza sau inlocuiesc portiunile de lemn atacate si se sterge intreaga suprafata afectata, inclusiv ariile invecinate cu solutie de sanare a lemnului. Dupa uscare se niveleaza suprafata cu un chit pentru lemn cu uscare rapida. Se slefuieste cu hartie abraziva cu granulatie 200 – 240, apoi se desprafuieste suprafata.

a2. Daca substratul a fost protejat anterior cu un protector sau lazura incolora, se controleaza integritatea si aspectul structurii lemnoase si se aplica acelasi tratament pentru zonele atacate de diversi agenti biologici. Se sterge intreaga suprafata lemnoasa cu o laveta curata imbibata cu diluant D 551, D 553 in scopul indepartarii grasimilor, prafului si a altor impuritati depuse in cursul exploatarii. Se slefuieste suprafata cu hartie abraziva cu granulatie 200-240 µm, apoi se desprafuieste.

 b.Substrat nou neprotejat

Inainte de aplicare, lemnul trebuie curatat, degresat cu o laveta cu diluant D 551, D 553 pentru indepartarea petelor de grasime, uleiurilor si altor impuritati, care pot compromite aspectul acoperirii si durata de viata a acesteia. Se verifica substratul de partile atacate si se trateaza conform pct.a. Se umplu gaurile, crapaturile si urmele de prelucrare defectuoasa cu un chit pentru lemn cu uscare rapida. Se slefuieste lemnul in lungul fibrelor cu hartie abraziva cu granulatia 200-240 si apoi se desprafuieste suprafata.

Indiferent de modul de protectie anterior al suprafetei lemnoase si de tratamentul utilizat, inainte de aplicarea primului strat de lazura, este necesara slefuirea substratului cu hartie abraziva cu granulatie 280 -320, in lungul fibrelor si apoi se desprafuieste suprafata.

Produsul Kober recomandat

Daca se doreste acoperirea cu lac, va recomandam ECOLASURE EXTRA: Produs de tip lazură groasă pe bază de apă, cu adaos de pigmenţi rezistenţi la radiaţii UV şi intemperii, recomandat pentru protecţia şi colorarea lemnului de orice esenţă, exploatat la exterior sau interior.

În condiţiile utilizării impregnantului IG 8000 se asigură protecţie la putrezire a lemnului, durabilitatea sistemului ajungând la 8 ani.

Produsul este 3 în 1:
– grund şi lac într-un singur produs;
– protecţie 8 ani la UV şi intemperii;
– protecţie la cari, mucegai şi intemperii.

Nuanţe disponibile:
incolor, pin antic, stejar deschis, teak, mahon, stejar închis, alun, trandafir, verde, wenge, alb, castană.

Avantaje:
–  în sistem cu produsul Impregnant IG 8000 conferă protecţie la putrezirea lemnului de răşinoase;
–  rezistenţă la factorii atmosferici şi biologici (fungi, ciuperci, insecte, albăstreală, cari);
– nu necesită supralăcuire;
– conţine filtru UV care protejează lemnul împotriva radiaţiei solare;
-conţine ceară care contribuie la creşterea hidrofobiei lemnului;
– uscare rapidă;
–  pune în evidenţă structura naturală a lemnului;
– asigură stabilitatea dimensională a lemnului: sub influenţa umidităţii lemnul nu se umflă şi nici nu se contractă;
– formează o peliculă bogată cu luciu mătăsos.

Mai multe detalii pe: http://www.kober.ro .

Pentru mai multe detalii:

Sorana Tureschi
SC KOBER SRL
Tel: 0233 281 021
Sorana.Tureschi@kober.ro

 

Georgiana a răspuns acum 4 ani

Care este diferenta intre Ecolasure Extra si Lac Protector Extra? Alta diferenta decat ca unul e pe baza de apa si celalalt nu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.