La o centrala cu condensare, este eficienta incalzirea cu calorifere , pex si distribuitori sau cea clasica, in linie, cu ppr?

Întreabă specialistulCategorie: Incalzire si apa caldaLa o centrala cu condensare, este eficienta incalzirea cu calorifere , pex si distribuitori sau cea clasica, in linie, cu ppr?
Sporul casei Echipa asked 5 ani ago

La o centrala cu condensare, este eficienta incalzirea cu calorifere, pex si distribuitori sau cea clasica, in linie, cu ppr?

In cazul meu, am o casa cu parter si mansarda – circa 80 m/2 pe nivel. Multumesc! Ionel D.

Intrebare primita prin formularul de contact de la articolul: https://sporulcasei.ro/centralele-termice-in-condensare-singura-optiune-din-septembrie-2015/

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Answers
Sporul casei Echipa answered 5 ani ago

Eficienta centralei in condensație nu este dependentă de tipul de teava utilizată pentru conectarea radiatoarelor.

In esența, centrala in condensație este cea mai eficientă daca se utilizează încălzire in pardoseala sau in perete, deoarece aceste sisteme necesita agent termic de joasa temperatura, adica 45-50 grade Celsius, ceea ce este perfect pentru asemenea centrală.

Daca totuși, beneficiarul dorește sistem de încălzire pe radiatoare cu o centrală in condensație, atunci un inginer specializat in instalații trebuie sa efectueze calcule privind dimensiunea radiatoarelor.

In asemenea cazuri, pentru asigurarea confortului si eficientei, trebuie supradimensionate radiatoarele, fata de versiunea când se utilizează o centrală termică tradiționala.

Legat de tipul de teava, recomandam din cele doua opțiuni ale beneficiarului teava multistrat (PEX-AL-PEX), datorită durabilității mai mari si datorită aspectului estetic superior (se poate ascunde in șapă și / sau în perete) fata de sistemul PPR.

Raspuns oferit de Melinda Instal prin András Lehel (Director General)

Contact: andras.lehel@melinda.ro 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre grădinărit la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!