Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Izolatie la bloc perete Nord

Întreabă specialistulCategorie: Materiale si solutiiIzolatie la bloc perete Nord
Marius a întrebat acum 2 ani

Ce eficienta are izolarea unui perete care da spre Nord daca izolez cu lambriuri de lemn si pun un calorifer vertical? Este apartament in bloc vechi. Mentionez ca e foarte important sa nu am umiditate crescuta in camera.
Multumesc.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Răspunsuri
Sporul casei Echipa răspuns acum 2 ani

Buna ziua

Lambriul de lemn nu este material termoizolant, deci nu veti obtine un efect termoizolant daca il montati, ci doar o noua estetica a camerei. Gasiti AICI o lista de materiale termoizolante care se pt folosi cu succes la interior.

Daca montati si un calorifer langa un perete incorect termoizolat, mare parte din caldura emisa de acel calorifer o veti pierde incalzind un perete foarte rece, adica veti arunca banii pe fereastra. Un perete corect termoizolat are temperatura mai mare decat unul rece, deci caldura emisa de acel calorifer va ramane in camera, centrala va porni mai rar, veti plati gaz mai putin, etc…

In ceea ce priveste nivelul umiditatii, acest depinde in cea mai mare masura de felul in care folositi incaperea, adica de totalitatea activitatilor noastre, ce implica eliminarea de vapori de apa: gatit, spalat, uscat rufe, respirat, calcat, etc. Chiar daca nu le derulati pe atoate aceste in respetiva incapere, aburii circula, iar daca vor intalni acel perete excesiv de rece, vor condensa si veti obtine igresie si mucegai dupa acel lambriu.

Vedeti AICI o lista de activitati ce influenteaza nivelul de umiditate al incaperii.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.