Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Incalzire in pardoseala cu placare de gresie la un parter friguros

Întreabă specialistulCategorie: Incalzire si apa caldaIncalzire in pardoseala cu placare de gresie la un parter friguros
Sporul casei Echipa a întrebat acum 6 ani

Doresc sa-mi pun incalzire in pardoseala intr-un spatiu de zi aflat la un parter frigoros, iar placarea vreau sa fie cu gresie.
Este fezabila idéea? Intre timpii de pornire a centralei pardoseala nu va fi prea rece? Centrala nu va porni prea des? Imi va creste confortul? Nu vor creste costurile prea mult?

Intrebarea primita telefonic de la George F.

Ioan Faur a răspuns acum 6 ani

Ati luat in calcul incalzirea electrica in pardoseala , prin cabluri incalzitoare.Este o solutia mai ieftina si mai economica.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Răspunsuri
Sporul casei Echipa răspuns acum 6 ani

Raspuns de la Purmo

Buna ziua,

Daca se monteaza sistemul complet de automatizare pt pardoseala, cititorul are posibilitatea sa controleze si monitorizeze temperatura din sapa si cea ambientala, astfel incat sa se poata regla o temperatura minima la nivelul finisajului.

Daca se poate da comanda de la sistemul de automatizare a pardoselii catre centrala termica (electrica, gaz sau peleti – adica sa nu depinda functionarea ei de factorul uman care sa porneasca focul), atunci pardoseala va cere incalzire cand este nevoie, centrala va porni, si va functiona atat cat este nevoie pentru atingerea punctului de comfort dorit de utilizator.

Ca si sistem de incalzire, pardoseala radianta este mai economica decat radiatoarele.

In ceea ce priveste zona racoroasa, este indicata o izolare termica cat mai buna a spatiului respectiv, astfel incat pierderile de caldura sa fie reduse cat mai mult posibil.

Datorita faptului ca la nivelul finisajului pardoselii, avem o temperatura mai ridicata decat in varianta cu radiatoare, comfortul termic din acea incapere se poate atinge la o temperatura ambientala chiar mai mica decat in cazul radiatoarelelor.

Daca se doresc mai multe infiormatii, va rog frumos sa ne contactati direct, si sa ne furnizari mai multe informatii cu privire la caracteristicile spatiului care se doreste a fi incalzit cu pardoseala radianta.

Ing. Dipl. Adrian Dutu
Manager produs incalzire in pardoseala
Adrian.Dutu@purmo.ro

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sporul casei Echipa răspuns acum 6 ani

Raspuns de la Danfoss SRL:

In prezent exista posibilitatea de controla intregul sistem de incalzire din casa prin unitati centrale inteligente.   Aceasta solutie va corela incalzirea prin sistemul pe baza de radiatoare din toate incaperile, cu sistemul de incalzire prin pardoselea.

Astfel, chiar daca temperatura mediului va fi ridicata, pardoseala nu va fi rece decat in perioadele cand nu sunteti acasa sau pe timpul noptii

Centrala porneste mai des atunci cand pierderile de caldura sunt mari, intr-un timp scurt; pentru a evita cat de mult posibil acest lucru, este recomandata izolarea corespunzatoare a pardoselii si a casei, in general.

De asemenea, recomandam instalarea unui controler performant pentru a controla temperatura ambientala.

Aceasta solutie este frecventa la ora actuala, in foarte multe case/apartamente, si chiar daca exista costuri ale investitiei, acestea se amortizeaza intr-un timp relativ scurt, prin reducerea consumului de gaz.”

Ing. Lucian Suficeanu

Director Zonal Danfoss SRL

Pentru detalii suplimentare: linda.fischer@danfoss.com

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sporul casei Echipa răspuns acum 6 ani

Raspunsul de la Melinda Instal

Asigurarea necesarului de caldura in condiții optime de confort se poate determina corect după elaborarea unui proiect de încălzire centrala inclusiv efectuarea unui calcul al necesarului de căldura după cerințele clientului si caracteristicile constructive ale clădirii.

Totuși se poate afirma că alegerea unei încălzirii radiante, de exemplu încălzire prin pardoseala este una din cele mai eficiente soluții de încălzire datorita temperaturii reduse atât a panoului radiant (pardoseala la cca. 30 grade Celsius) cat si a temperaturii agentului termic (max 45 grade Celsius), pierderile de căldură conexe fiind cele mai mici (pierderi prin inerție de la cazan, din gazele arse, pierderi prin distribuția țevilor etc.) temperaturile agentului si panoului radiant fiind aproape de cele cerute de temperatura ambianta.

Pentru o economisire cat mai eficienta este necesara separarea pe zone a sistemului de încălzire in cazul in care se dorește încălzire atât cu radiatoare cat si cu încălzire prin pardoseala pentru a asigura funcționarea sistemului.

Astfel se poate asigura pornirea sistemelor de încălzire in perioade de timp separate pentru a asigura confortul dorit, de exemplu se pornește sistemul de încălzire prin pardoseala cu o ora mai devreme si se si oprește cu o ora mai devreme decât încălzirea prin radiatoare.

Totodată într-un spațiu cu pardoseala radianta senzația de confort dorit sa obține la o temperatura cu 1-2 grade mai jos( măsurat la înălțime de 1,5 metri de la pardoseala) decât la un sistem cu încălzire prin radiatoare.

Practic fiind montat un termostat de ambient separat pentru încălzirea de pardoseala se reglează la o temperatura mai redusa iar senzația de confort e aceeași ca la un alt sistem convectiv reglat la o temperatura mai mare.

Pentru detalii

András Lehel, Director General Melinda Instal
andras.lehel@melinda.ro

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.