Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Hidroizolatie beci din beton: panza freatica ridicata, apa in beci aproape tot anul

Întreabă specialistulCategorie: Hidroizolatii, mucegaiHidroizolatie beci din beton: panza freatica ridicata, apa in beci aproape tot anul
Sporul casei Echipa a întrebat acum 6 ani

Buna ziua,

Locuiesc la casa ( construita in anul 1996) , intr-o zona in care panza freatica este foarte ridicata, in special atunci cand ploua ajunge si la aprox. 50 cm sub nivelul solului. Implicit am probleme cu beciul , in care am apa aproximativ tot timpul anului. Am montat o pompa submersibila si la cateva zile o trag si o duc la o canalizare aflata in afara perimetrului curtii mele.

Beciul meu este betonat si pardoseala ( aprox. 30-40cm beton) cat si peretii laterali. Apa izvoreste puternic din pardoseala in perrioada in care ploua afara mai multe zile la rand. Din perete vine foarte putin prin porii betonului la o inaltime de aproximativ 40-50cm . Apa dispare din beci numai daca este o perioada de seceta indelungata ( iulie-august ) in rest este apa mereu.

Doresc o expertiza la fata locului si o solutie daca exista pentru rezolvarea acestei probleme. Daca exista posibilitatea de rezolvare ,sa fie un Capitala.

Vecinul meste de vis-avi a folosit o varianta de a injecta o solutie atat in pardoseala cat si in peretii laterali si se pare ca momentan nu are apa.

Astept cu nerabdare o solutie din partea d-vs ( acum in perioada secetoasa )
Multumesc anticipat!

Dobre Liviu

Intrebare primita prin intermediul formularului de contact de la articolul https://sporulcasei.ro/3-solutii-pentru-hidroizolarea-fundatiei-si-beciului/

2 Răspunsuri
Sporul casei Echipa răspuns acum 6 ani

Buna ziua,

Va  rog sa gasiti mai jos informatiile necesare pentru aplicarea Sistemului Penetron pe suprafete existente din beton .

Sistemul Penetron se poate aplica usor, de orice echipa locala, atata timp cat sunt respectate recomandarile producatorului. Vedeti detalii mai jos.

Daca mai sunt necesare clarificari contactati:

Claudiu Marius Stoenescu
Inginer de proiect, Penetron Romania
tel.mobil: +40 (0)742 454 382
claudiu.stoenescu@penetron-romania.eu

PREGATIREA SI CURATIREA  SUPREFETELOR:
1)  – Pentru ca  Sistemul Penetron sa aiba efect 100% , este nevoie ca sa fie aplicat pe o suprata curata din beton  .
2)-  Reparatia tuturor defectelor gasite cu PENECRETE MORTAR   , fisuri mai mari de 0.4 mm , segragari , defecte de turnare , a lemnelor, taierea sarmelor ramase din turnare daca exista la cel putin 2.5 cm in adancimea,profunzimea  suprafetei din beton , etc.
Pregatirea unui canal sub forma de U, de 2.5 cm latime si 2.5 cm adincime la imbinarea dintre radier si perete,  pentru umplera canalului cu PENECRETE MORTAR
3)  –    Curatirea cu jet de apa a radierului si a peretiilor , fisuriilor deschise pentru reparatii, pentru eliminarea oricaror tipuri de impuritati .Slefuirea suprafetelor pentru deschiderea poriilor.
4) – PENETRON  si PENECRETE MORTAR    se aplica pe suprafata umeda , insa nu apa in exces.

APLICAREA PENETRON SI PENECRETE MORTAR detalii : 
1)     –  PENETRON , se aplica prin  pensulare , intr-un amestec  de 2 parti de apa  si 5 parti de PENETRON , in comparatie , asemanator cu o smantana lichida.
2)       –    Se repara suprafetele din beton  , acolo unde este nevoie , unde sunt segregari , defecte de turnare  , sau alte neconformitati constatate.
Se aplica o  amorsa de PENETRON  inainte de aplicare   PENECRETE  MORTAR la reparatii .
3)         Se umple canalul  pregatit dintre radier si perete , la imbinare(2.5 cm adancime x 2.5 latime cu o inclinatie a unghilui de 45 de grade) cu PENECRETE MORTAR
4)      –    Dupa terminarea operatiuniilor  de reparatie  cu PENECRETE MORTAR   , se aplica cele doua straturi de PENETRON -0.65 KG-0.80 KG /m2 pe suprafata umeda  . Aplicarea dintre primul strat si al doilea strat de PENETRON   sa nu depaseasca  intervalul de 6 ore!!
5)      –  Timp de 5 zile dupa aplicarea materialelor  PENETRON este recomandat a se uda zona , pentru a face o reactie cat mai buna  .
6)       –   Dupa  aplicare , recomandat  28 de zile , se poate aplica orice tip de material.Penetron nu este  afectat , fiind parte integranta  din beton.
Rog a se citi foarte atent instructiuniile de lucru si a se respecta , Fisa tehnica  a materialelor PENETRON si  PENECRETE MORTAR

Lucrari efectuate in Romania AICI.
Penetron recomanda a se repara si impermeabiliza intreaga suprafata la care se fac lucrarile , nu numai anumite parti , deoarece in timp APA  migreaza spre alte puncte  slabe ale constructiei
Consumul de material /sac :
–            PENETRON   – (22.7 kg) / sac/ sub forma de pudra  , cu un consum de aproximativ de 15m2 – 16 mp / sac ; calcul realizat la 1.5 kg/mp.
–            PENECRETE MORTAR    – (22.7 kg) /sac , sub forma de pudra , cu un consum de aproximativ 15-16 m/sac ; calcul realizat la un consum de 1.3 kg /m.

Pentru oferta comerciala va puteti adresa d-lui Stoenescu pe emailul personal, cu urmatoarele detalii:
Rog a se calcula metrii patrati ai suprafetei pentru aplicare PENETRON si metrii liniari pentru aplicare PENECRETE MORTAR  .
Pentru o mai buna comunicare rog a se trimite fotografii, daca este posibil.

irimia răspuns acum 6 ani

buna ziua unde gasesc, produsele dumneavoastra?

Sporul casei Echipa a răspuns acum 6 ani

Daca ve referiti la produsele Penetron, sunati va rog la 0742 454 382 , Claudiu Stoenescu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.