Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Dupa placarea cu rigips, pe fetele peretilor au aparut pete de mucegai si umezeala

Întreabă specialistulCategorie: Hidroizolatii, mucegaiDupa placarea cu rigips, pe fetele peretilor au aparut pete de mucegai si umezeala
Sporul casei Echipa a întrebat acum 6 ani

Buna ziua!

Am un apartament in renovare; peretii au fost placati cu placi de Rigips, dar fara caroiaj de CD -uri.
Pe fetele vazute au peretilor au aparut pete de mucegai si umezeala; as dori sa stiu cum si in cat timp pot scapa de acest mucegai si daca in timp vor mai apare. Mentionez ca timp de 12 zile am inchiriat un dezumidificator pentru indepartarea apei din pereti, dar tot nu s-a rezolvat problema complet.

Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa procedez pentru a ma putea muta in acel apartament cu mobilierul?

Va multumesc anticipat! Otilia Elena P.

 

Simona Bari a răspuns acum 6 ani

Fiind pereti de interior se exclude total ca sursa de umiditate sa fie condensul rezultat iarna in punctul de roua, intrucat acest fenomen apare doar la peretii exteriori. De asemenea adezivul folosit la aplicarea placilor de gips nu poate fi sursa petelor de mucegai.
Daca apartamentul este la ultimul etaj, e posibil ca peretii interiori sa preia umiditate de la placa tavanului, iar daca apartamentul este la parter, peretii interior pot prelua umiditate de la placa parterului.
Daca apartamentul nu este nici la ultimul etaj si nici la parter, atunci fie umiditatea provine de la o conducta din perete care “pierde” apa fie este rezultata in urma unei inundatii de la vecinii de mai sus. Singurul lucru pe care il putem spune cu certitudine este ca acolo unde este mucegai este umiditate si nu vorbim de umiditatea din camera ci de cea din pereti.

Sporul casei Echipa a răspuns acum 6 ani

Buna ziua,

Peretii sunt de interior; placile de Rigips au fost lipite pe peretii de beton cu un adeziv special, iar petele de mucegai au aparut doar in acele locuri in care a fost plasat adezivul. In rest , alta sursa de umezeala nu exista.
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns!
O vara racoroasa va doresc,
Para Elena Otilia

Simona Bari a răspuns acum 6 ani

Buna ziua,

Informatiile puse la dispozitie nu sunt suficiente pentru un diagnostic 100% corect. Avem cel putin doua intrebari:
1. Placile de gips-carton sunt aplicate direct pe zidarie?
2. Peretii pe care a aparut mucegaiul sunt pereti exteriori?
La modul general, aparitia mucegaiului pe placile de rigips indica existenta umiditatii sub acestea, caz in care placile de gips carton trebuie indepartate pentru a identifica si elimina sursa de umiditate. Umidificatorul 100% NU poate rezolva problema umiditatii de sub gips carton.

Pentru mai multe detalii va stau cu placere la dispozitie.

O zi buna,
Simona Bari
Tel: 0732125357

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Răspunsuri
Sporul casei Echipa răspuns acum 6 ani

Raspuns oferit de DWT International SRL

Buna ziua,

Din cele descrise de dvs. tragem concluzia ca aveti condens. Acesta este si cauza formarii mucegaiului (mucegaiul nu se dezvolta pe suprafete uscate ).

Eiminand condensul veti scapa implicit si de mucegai. Acest lucru se poate realiza foarte eficient prin tratarea peretilor cu KefaRid.  Straturile de KefaRid contin micro-pori si sunt capabile sa depoziteze apa in structura micro -poroasa pe parcursul perioadei de umiditate, evaporand apa inapoi in atmosfera odata ce temperatura suprafatei va fi deasupra punctului de roua.

Evaporarea este facuta mult mai repede si este mai eficienta decat in cazul unei suprafete tratate cu vopsea conventionala. Astfel suprafetele raman mereu uscate si sanatoase si nu mai apare mucegaiul niciodata.

Detalii gasiti aici : http://www.igrasie-mucegai.ro/mucegaiul.php

Pentru mai multe informatii:
arh. István Héjja
DWT International SRL
0725 533 074
http://www.drywallteam.ro

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.