Cum scapi de mucegaiul din casa?

Întreabă specialistulCategorie: AmenajariCum scapi de mucegaiul din casa?
Anonim asked 3 ani ago

De cativa ani ne luptam cu mucegaiul din casa. Am izolat casa, am facut drenaj in jurul ei, avem dezumidificator si purificator de aer, tot degeaba. Suntem disperati. Anul acesta parca este mai mult mucegai decat anul trecut. Nu mai stim ce masuri sa luam. Cum putem contacta un specialist care sa ne ajute sa rezolvam problema?

Tudor Valentin replied 1 an ago

recomand Aeria Gold all-inclusive cu permeabilitate la vapori. E o vopsea care se si curata foarte usor.

Sporul casei Echipa replied 1 an ago

Buna ziua

Va rog click pe acest link pentru produse speciale pentru baie si bucatarie. Sau mergeti in orice magazin mare de bricolaj si veti gasi si acolo produse speciale pentru aceste destinatii.

Doru replied 1 an ago

va rog sa-mi recomandati o lavabila cu care as putea sa dau in baie si bucatarie. Acolo e mai multa umiditate. Multumesc

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Answers
Sporul casei Echipa answered 3 ani ago

V-au raspuns – si ii puteti contacta pentru lamuriri suplimentare:
Vascons si Asociatii
http://www.vascons.ro
vasconssrl@gmail.com
0728 603 424

Mucegaiul este un pericol nu doar pentru structura peretilor, dar si pentru sanatatea oamenilor. Mucegaiul trebuie inlaturat inca de la primele aparitii, dar pentru a scapa de el trebuie sa gasim cauzele care au dus la formarea lui. Altfel spus, daca nu eliminam cauzele care au dus la aparitia mucegaiului, acesta poate sa reapara.

Principalele cauze ale aparitiei mucegaiului sunt: umezeala, ventilarea insuficienta a incaperilor, condensul, o termoizolare deficitara, dispunerea imobilului spre nord, hainele umede uscate in camere, lipsa unei izolatii adecvate, plantele din camere, umidificatoarele, aburii din bucatarie, umezeala din baie, hartiile depozitate in camere etc.

Umiditatea ridicata este cea mai importanta sursa de aparitie a mucegaiului.
Mucegaiul are 3 condiţii propice de înmulţire – aerul nu circulă, camera prezintă umezeala restantă şi e încălzită peste 20 de grade.
Intr-o camera, umiditatea aerului ar trebui sa fie  de 65-70%. O umiditate de peste 80% creste semnificativ probabilitatea de aparitie a mucegaiului.

In momentul de fata pe piata sunt foarte multe produse pentru eliminarea mucegaiului: solutii lichide, prafuri sau chiar sub forma de spray, fiecare cu un impact mai mare sau mai putin eficient, cu un grad mai mare sau mai mic de concentratie de chimicale.

Pe langa aceste solutii, va dam cateva sfaturi pe care le puteti incerca, si care nu implica costuri foarte mari:

  • curatati suprafata care este afectata de mucegai cu alcool sau cu o solutie de soda. (1lingurita de soda se dizolva intr-un litru de apa). Datorita caracterului sau alcalin, soda distruge sporii de mucegai. Cu aceasta solutie se poate curata si lemnul atacat de mucegai.
  • aplicati apoi, pe suprafata curatata si uscata, var sau vopsea pe baza de var. Varul impiedica formarea de mucegai in mod natural. Daca este cazul repetati operatiunea o data la 2 – 3 luni
  • lasati o distanta suficienta in spatele mobilierului, pentru o aerisire corespunzatoare a peretilor

Folositi manusi si ochelari de protectie. Cu toate ca sunt materiale naturale, netoxice, atat soda, cat si varul au un efect iritant.

Pentru zone puternic atacate sau cand tencuiala e deja deteriorata, se recomanda aplicarea unor tencuieli speciale de asanare a mucegaiului.

Puteti citi si:
Cum indepartam mucegaiul din casa
Pentru a nu se mai forma mucagei, eliminati umiditatea excesiva
Preveniti aparitia mucegaiului
Curatati mucegaiul oriunde il intalniti
O vopsea igienizanta, antimucegai si antiigrasie

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Your Answer

17 + 13 =