Cos de fum - refacere

cosmin asked 4 luni ago

Buna ziua , vreau sa construiesc un cos de fum pentru o soba de 9 kw si as avea cateva intrebari :

1 Este obligatoriu sa fie construit din trei parti , samota , izolatie , manta beton (sau caramida) sau se poate doar samote , izolatie si finisaj atat in interiorul casei cat si partea de dupa acoperis ?

2 La turnarea placii de beton dintre nivele am lasat o gaura patrata incoltul unei incaperi unde vreau sa amplasez hornul, in acest loc trebuie sa montez intre perete si horn un nou strat de caramida sau altceva ? sau se poate folosi direct peretele pe colt interior ca si manta al hornului ?

3 daca izolatia se face cu vata bazaltica de 3 cm , la iesirea pe acoperis este nevoie de o “ruptura in izolatie pentru a nu patrunde apa ” sau nu ?

4 Mai este nevoie de asa zisele canale de ventilatie pe langa izolatie ?

Pana in acest moment am avut un horn simplu din caramida patrata cu gaura la interior care sa dovedit ca facea condens si s-au udat peretii , acesta a fost demolat urmand sa il refac . Eu am fost de parere ca , contactul direct cu peretele a dus la condens .
Acum am cumparat caramida refractara patrata cu gaura diametru 150 mm, deoarece iesirea din soba este de 120 mm .

Va rog sa mi da-ti cateva sfaturi si pareri , nu voi apela nici de aceasta data la meseriasi , caci sunt ars exact ca si vechiul cos de fum . Il voi reface in regie propriu, mortar refractar , apa de sticla pentru intatrire la temperatura ambianta , dar nu stiu exact cum sa procedez in cazul “mantalei” . Lungimea hornului va fi de 7 ml , soba va ii la parter in asa zisa camera tehnica cu usa metalica , deasupra acesteia este o baie , la care va trebui sa finisez cumva coltul in care va fi cosul de fum .

Multumesc

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Newsletter Sporul casei

Primești pe email ultimele articole și oferte de produse