Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Condens si mucegai in apartament

Întreabă specialistulCategorie: Hidroizolatii, mucegaiCondens si mucegai in apartament
Ionela Popa a întrebat acum 2 ani

Buna ziua…am un apartament la etajul 2 din 2, cu acoperisul renovat recent (asa ne au zis fostii proprietari), izolat exterior, geamuri termopan, am centrala termica si calorifer in fiecare camera, dar in perioda rece a anului (mai ales atunci) se face condens pe geamuri si pe peretii exteriori apar pete umede, pe care daca nu le tratez cu spray antimucegai se formeaza mucegaiul.

Intrebarea e care ar putea fi cauza acestor probleme?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Răspunsuri
Sporul casei Echipa răspuns acum 2 ani

Raspunsul este simplu: lipsa termoizolatiei exterioare sau termoizolatie exterioara ineficienta la pereti si lipsa aerisirii.

In activitatea casnica se genereaza vapori de apa din diferite surse :

  • Gatit
  • Spalat rufe
  • Igiena persoanelor
  • Uscarea rufelor
  • Respiratia persoanelor din incinta.

Daca exista si copii mici, se mentine si o temperatura mai ridicata ceea ce face ca “punctul de roua”, adica temperatura la care apare condens pe geamuri si pe pereti, sa fie la o valoare mai ridicata si astfel datorita diferentei de temperatura dintre suprafata peretelui (care poate fi iarna intre 12 si 17 grade Celsius) si temperatura interioara, sa apara condensul .

Daca persoana nu doreste sa faca o ventilatie adecvata a spatiului pe timp rece, singura solutie este sa monteze un dezumidificator in casa care sa reduca umiditatea aerului, sau sa foloseasca instalatia de clima in mod dezumidificare, dar numai perioade scurte de timp.

Daca uscati aerul prea mult, sub valoarea celei din exterior nu e o solutie prea buna. Noaptea va veti simti cu gatul uscat, o stare neplacuta, etc.

Sfatul meu este sa aerisiti cat mai des pe cat se poate.

Montati hota deasupra aragazului, pornita cand faceti mancare si baia aerisita imediat dupa spalare.

Nu uscati rufele pe calorifere !

Si respiratia dvs. produce umiditate, de aceea, in fiecare dimineata cand va treziti, trebuie sa aerisiti camera respectiva.

Geamurile termopan sunt bune pentru economisirea de energie dar au si dezavantajul ca prezinta o etanseitate foarte buna ceea ce impune o disciplina in ventilatia incaperilor.

Desigur ca izolarea exterioara adecvata cu polistiren sau cu vata minerala ar elimina condensul de pe peretii exteriori, dar nu si pe cel de pe geamuri.

Cu stima ,
Dir. Ing. Radu Teodor
Tel: 0722 285 638
Email: office@reximaco.ro

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.