Casa armonioasa, dupa principiile arhitecturii bioclimatice - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Casa armonioasa, dupa principiile arhitecturii bioclimatice - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină
Home / Question / Casa armonioasa, dupa principiile arhitecturii bioclimatice

Casa armonioasa, dupa principiile arhitecturii bioclimatice

Întreabă specialistulCategorie: Casa verdeCasa armonioasa, dupa principiile arhitecturii bioclimatice
Sporul casei Echipa asked 8 luni ago

Buna ziua,

Ma numesc Edy Hanganu si sunt din Targu Neamt. Am o familie cu trei copii si sunt ani buni de cand ne dorim sa avem o casuta a noastra si totodata sa ne eliberam de povara unei chirii…

De curand am achizitionat un teren cu expunere la sud, de cca. 900 mp, pe malul Ozanei, mai la marginea orasului. Avem acces la retelele de apa, canalizare si electrica intr-o raza de 12-16 m iar la gaz in cca. 50 m.

Am dori sa locuim intr-o casa care:
– sa aiba o suprafata desfasurata de 140 – 180 mp;
– sa tina cont de principiile arhitecturii bioclimatice;
– sa utilizeze piatra, lemn, caramida, lut si cat mai putin beton;
– sa utilizeze energia solara si surse de energie regenerabila;
– sa fie sanatoasa
– sa presupuna costuri de realizare rezonabile si de operare mici;
– sa fie frumoasa, armonioasa

Va rog sa-mi recomandati firme, arhitecti, specialisti (eventual adrese de email, nr. de telefon) pentru proiectarea si construirea unei astfel de case.

Cu speranta unui raspuns prompt va rog sa agreati consideratiile mele cordiale.

Edy Hanganu

Intrebare venita pe adresa office@sporulcasei.ro .

2 Answers
Sporul casei Echipa answered 8 luni ago

Buna ziua, d-le Hanganu

Unul dintre arhitectii ai caror proiecte le-am publicat , francezul Patrice Bideau, este specializat pe arhitectura bioclimatica si ne-a raspuns astfel:

“Buna ziua,\

Cititorul dvs trebuie sa se orienteze catre o casa pasiva (http://www.lamaisonpassive.fr/la-construction-passive/quest-ce-que-la-construction-passive/, facuta din materiale naturale (http://www.vegetal-e.com/fichiers/2015-ffb-guide-materiaux-biosources_1454787576.pdf). Proiectul este indicat sa aiba un consum anual net de energie egal cu zero (Bepos https://fr.wikipedia.org/wiki/Bâtiment_à_énergie_positive).”

In fisierul de aici gasiti si link-urile catre  serie de proiecte lucrate de catre Patrice, dupa care va puteti inspira.
Pentru materiale naturale: https://www.naturalpaint.ro/ .

Pentru instalatii cu energie regenerabila: ing Aurel Miclea la info.smart.install@gmail.com

Proiectul lui Patrice este aici.

Sperand ca am fost de ajutor,

Mihaela, Sporul casei.

Raspunsul in original:

Bonjour Mihaela, votre lecteur doit s’orienter vers une maison passive ( http://www.lamaisonpassive.fr/la-construction-passive/quest-ce-que-la-construction-passive/) avec des matériaux bio-sourcés ( http://www.vegetal-e.com/fichiers/2015-ffb-guide-materiaux-biosources_1454787576.pdf ) . Son projet devrait être aussi à énergie positive (Bepos https://fr.wikipedia.org/wiki/Bâtiment_à_énergie_positive)

…/…En espérant que cela répond à vos attentes ..? Ci joint également un fichier PDF des vidéos de mes chantiers de maisons bioclimatiques et autres projets avec des matériaux bio sourcés ( en anglais) Bien le bonjour chez vous et bonne journée, Patrice

 

gh. ganea answered 8 luni ago

din 2012 locuiesc cu familia in casa construita de mine in sistem paianta:lemn, pamant si paie,tencuita pe interior cu argila si nisip si apoi varuita etc.daca doriti va impartasesc cu placere din experienta mea  .
ing. gh.ganea (0722.265 668 ;ecotehconstruct@yahoo.ro)

Laura replied 8 luni ago

Super experienta! Presupun ca va e bine,daca inca locuiti .Felicitari!

Your Answer

16 + 19 =