Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Care ar fi cel mai bun produs pentru realizarea hidroizolatiei unui beci cu pereti din beton grosime 15cm?

Întreabă specialistulCategorie: Hidroizolatii, mucegaiCare ar fi cel mai bun produs pentru realizarea hidroizolatiei unui beci cu pereti din beton grosime 15cm?
Sporul casei Echipa a întrebat acum 4 ani

Buna ziua

Care are fi cel mai bun produs pentru realizarea hidroizolatiei unui beci cu pereti din beton grosime 15cm?
Beciul este construit la nivelul solului urmand ca dupa realizarea hidroizolatiei, peretii sa fie acoperiti cu pamant. Panza freatica este foarte aproape de nivelul solului si casa este intr-o zona inundabila. Suprafata totala pentru hidroizolat ar fi de 80 mp de perete la o casa si 80 mp la cealalta.
As vrea niste recomadari din partea unor specialisti sau persoane care au facut deja acest tip de lucrari, ce produse sa aleg pentru ca la ora actuala piata este plina de oferte.
Multumesc anticipat

Stancu Florinel, prin intermediul rubricii de comentarii de la 3 soluții pentru hidroizolarea fundației și beciului

2 Răspunsuri
Sporul casei Echipa răspuns acum 4 ani

Raspunsul Hidroset

Hidroizolatia unei fundatii de tip subsol sau beci inseamna a avea o suprafata ingropata de forma unui pahar prin care nu exista infiltratii. Atat peretii cat si pardoseala trebuie sa aibe o bariera etansa in fata presiunii umiditatii din pamant. Aceasta izolatie nu poate fi asigurata doar prin impermeabilizarea betonului. Una din cele mai bune solutii este aplicarea membranei bituminoase elastice cu grosime de 4mm si armatura ranforsata, intr-unul sau doua straturi, care sa reziste la solicitari sau greutati, sa ramana compacta si sa nu se degradeze la elementele chimice ale solului.

Pasii ar fi urmatorii:
– se face sapatura
– se toarna un beton de egalizare numit si „beton mort”
– se aplica membrana bituminoasa pe suportul orizontal amorsat cu care se iese in afara planului 30cm lasata liber
– optional se mai poate turna o sapa de protectie pentru a preveni accidente de intepare a membranei atunci cand se cofreaza si armeaza
– se toarna placa radierului, acesta fiind de mai multe feluri
– se toarna peretii verticali ai fundatiei
– se aplica membrana bituminoasa pe suportul vertical amorsat si se uneste cu membrana orizontala pe zona celor 30cm, care au fost in prealabil ridicati si lipiti in sus
– membrana peretilor verticali trebuie sa fie adusa 50cm mai sus decat nivelul zero al solului
– se protejeaza hidroizolatia ingropata cu polistiren extrudat sau folie crampoane de drenaj, eventual se asigura drenaj perimetral cu teava perforata.

Neavand o hidroizolatie continua, de cele mai multe ori exista infiltratii pe zona de imbinare a planurilor. Hidroizolatia verticala fara cea orizontala asigura impermeabilizarea doar a peretilor dar nu si a zonei de pardoseala. Odata avand infiltratii, impermeabilizarea este greu de realizat.

Daniel Opris,
0766554497
contact@hidroset.ro
http://www.hidroset.ro

Doru răspuns acum 4 ani

Eu am folosit in beci mortar antiigrasie MAI, tras in straturi succesive si la final un strat de tencuiala siliconica

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.