Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Caramida de 30 + polistiren de 10 sau caramida de 44 fara termoizolatie?

Întreabă specialistulCategorie: Materiale si solutiiCaramida de 30 + polistiren de 10 sau caramida de 44 fara termoizolatie?
Sporul casei Echipa a întrebat acum 6 ani

Bună ziua.

Doresc sa îmi construiesc o casa familiala și as dori sa știu diferențe intre caramida de 30 și termoizolație din polistiren de 10 cm sau sa optez pt o caramida de 44 fără termoizolație.

Intrebare primita prin intermediu formularului de comentarii de aici.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Răspunsuri
Mihaela răspuns acum 6 ani

Raspunsul Cemacon

In primul rand beneficiile caramizii EC 44 LM sunt urmatoarele pentru a putea face o comparatie si pentru a putea alege mai bine ce anume au in vedere sau ce vor sa obtina in final in urma unui proiect.

Economia de bani la finalul executiei datorita faptului ca nu se mai placheaza cu polistiren, automat de pe suprafetele care trebuiau placate se face o reducere substantiala de bani pentru material cat si pentru manopera – montajul acestuia iar pentru executia cu caramida EC 44 LM doar se tencuieste.

De aici rezulta timp mai scurt de finalizare a executiei.

Ca si exemplu avem o casa de 150 mp cu suprafata vitrata de 20%, costul pe executie este aproximativ la fel – 5.500 de EU in ambele cazuri, fie ca folosim EC 44 LM, fie o caramida de 30 cm cu polistiren de 10 cm, dar ce trebuie observat sunt aspectele ce vin dupa executie si anume:

  • ventilarea naturala a peretilor si favorizeaza circulatia fluxului de aer din interiorul cladirii- favorizand dezvoltarea durabila si conceptul de “Cladiri Verzi”
  • confort termic sporit atat vara cat si iarna datorita conficuratiei unice si a dimensiunii acesteia
  • este pretabila pentru orice regiune seismica avand rezistenta la compresiune dubla fata de normativele impuse in Romania.
  • Si nu in ultimul rand o economie de 13.000 de Eu in 30 de ani – aproximativ 4 schimburi de polistiren, manopera si material pentru a pastra randamentul la transfer termic in cazul in care se zideste cu caramida de 30cm si polistiren de 10 cm.

Ar fi util sa existe (sa ne trimiteti) un plan de proiect astfel se poate face o comparatie si din punct de vedere financiar, necesarul de caramida pentru proiect EC44LM si o caramida de EC 29 tot de la CEMACON .
O zi buna va doresc, sper ca a fost de ajutor.

Arh. Zapartan Ovidiu
Manager Consultanta Tehnica
mailto:ovidiu.zapartan@cemacon.ro

Sergiu a răspuns acum 5 ani

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog daca exista cumva un calcul intre coeficientul de transfer termic al combinatiei caramdica cemacon EC 29 + polistiren 10 cm versus caramida cemacon EC44LM.

Multumesc anticipat.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.