Amenajare apa pluviala

Sporul casei Echipa asked 3 ani ago

Buna ziua,

Citesc cu interes materialele dvs. Am citit si https://sporulcasei.ro/5-moduri-de-a-administra-apa-de-ploaie-curte/. Sunt interesat de prezentarea 2. Pietrele si paturile cu pietris.

Doresc sa va intreb daca sub aceste pietre de rau se pune vreun pat de beton? Cat de gros ar trebui sa fie pietrisul? La mine apa pluviala are cadere insa se mai duce un pic si in lateral. Ar trebui zidite pietrele sa elimin plecarea apei catre lateral?

Multumesc pentru raspuns!

ing. Gheorghe Patrascu
Expert SSM,
Evaluator SSM,
Cadru tehnic PSI
Phone 0040744203807
office@contabilitatebraila.ro

 

Intrebare primita pe email office@sporulcasei.ro.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Answers
Sporul casei Echipa answered 3 ani ago

Buna ziua

Multumim ca ne cititi.

Ideea acestui pat de pietre despre care este vorba la punctul 2 din articol este sa puneti pur si simplu pietre de diferite marimi pe cursul apei, fara nici un liant, exact ca in natura, direct pe pamant. Actiunea apei va intari substratul de pamant care se va combina cu pietris si nisip, exact ca pe albia unui rau.

Pentru a evita imprastierea suvoiului, sau “plecarea apei catre lateral”, in zona respectiva ar trebui adancita “albia” prin sapare. In plus, folosirea mai multor dimensiuni de pietre asigura o consolidare  mai buna, iar acolo unde apa sapa mai adanc in lateral, ar trebui sa puneti bolovani mai mari.

Ideea este ca si atunci cand nu curge apa, raul dvs din curte va fi un rau din pietre, cu rol decorativ.

Daca doriti sa folositi beton pentru a captusi zona de drenaj, atunci nu mai este vorba despre un simplu pat de pietre, ci despre o rigola similara celei de pe marginea soselelor. Daca panta este mare, atunci, pe de alta parte, este indicat sa captusiti scurgerea cu beton.

Nu cred insa ca este o idée buna sa intercalati cele 2 metode, pentru ca la intalnirea dintre ele este posibil sa se creeze puncte de eroziune suplimentare.

Toate bune!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre grădinărit la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!