Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Internship MCA 2014 – stagiu practic cu sanse de recrutare pentru studentii creativi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

MCA Grup, cel mai mare producator local de usi de garaj sectionale si rulouri exterioare pentru ferestre, a organizat, in perioada 15 iunie – 15 septembrie, programul Internship MCA 2014. Sase studenti ai Universitatii Politehnice Bucuresti, precum si o studenta a Facultatii de Comunicare si Relatii Publice, din cadrul Universitatii Bucuresti, au beneficiat fiecare de un responsabil de stagiudedicat din cadrul echipei MCA.

Studentii au avut posibilitatea sa isi aleaga proiectul de stagiu in functie de relevanta pentru domeniul de studiu. In prealabil au avut ocazia sa activeze in fiecare departament al companiei, de la productie si vanzari la marketing si contabilitate, pentru a intelege in detaliu cum functioneaza compania.

„In primul rand, mi-a placut echipa MCA deoarece m-am simtit integrat – este un mediu prietenos. Am comunicat cu toate departamentele, mi-au oferit sfaturi si m-au coordonat in realizarea proiectului meu de practica. De asemenea, am apreciat faptul ca am avut sansa sa fiu in mijlocul productiei, sa observ procesele de fabricatie si modul de organizare a fluxului de productie, incepand de la receptionarea comenzii de la client si pana la procesarea produsului in sine”, spune Adrian Enache, student la Inginerie Economica Industriala.

 

Internship cu sanse de recrutare

Prin stagiul remunerat, desfasurat in fiecare vara, compania urmareste sa contribuie la formarea practica a tinerilor. Este cu siguranta un exercitiu cu castigatori de ambele parti, intrucat, pentru studentii cu rezultate deosebite, perioada de practica se prelungeste cu recrutarea in companie.

In cadrul stagiului din acest an, proiectele de practica au vizat implementarea unor schimbari pentru optimizarea proceselor de productie si, totodata, lansarea proiectului-pilot Customer Satisfaction Survey, dezvoltat la departamentul de Marketing. Tinerii au avut ocazia sa aprofundeze creativ notiuni tehnice lucrand cot la cot cu echipele de profesionisti ale companiei, aplicand teoria de la cursuri si seminarii sub atenta indrumare a inginerilor si specialistilor. Munca depusa de acestia a avut aplicabilitate practica suta la suta, intrucat toate proiecte lor sunt in curs de implementare in MCA.

Participantii la programul Internship MCA 2014 au fost selectati pe baza unor interviuri si a evaluarii tutorelui de practica din cadrul institutiei partenere. La final, tinerii si-au prezentat proiectele elaborate pe durata programului, primind diplome de merit pentru creativitatea de care au dat dovada.

Stefan Simon, al carui proiect, in prezent in curs de implementare, a avut ca tema echiparea coloanelor de sustinere a pergolei MCA Venus cu un sistem audio integrat, a apreciat ca a putut pune pasiunea sa in folosul dezvoltarii unui produs ce va fi comercializat in 2015. „Am reusit sa inteleg mai bine notiunile tehnice invatate la facultate, punandu-le in aplicare in cadrul procesului de productie. Din punctul de vedere al interactiunii cu oamenii din MCA, pot spune ca m-am simtit ca o parte a echipei, toti au fost foarte deschisi si am primit de fiecare data raspunsuri la intrebarile mele. Mi-a placut ca mi-am putut pune in aplicare pasiunea si cunostintele legate de sistemele audio”.

Tabloul proiectelor Internship MCA 2014

ProiectStudentCoordonator de proiect din cadrul echipei MCA
Amenajare spatiu de lucru pentru accesorii si componente usi sectionale, pe principii ergonomice si de logisticaAndrei Afloroaiei, UPBIng. Marian Olteanu
Modernizare presa și proiectare matrita pentru sertizare cablu otel usi sectionaleAndrei Mihalache & Sergiu Drăgulin, UPBIng. Cosmin Ciumber & Ing. Vlad Dobre
Implementarea managementului vizual pe fluxul de productie rulouriAdrian Enache, UPBIng. Vlad Dobre &Ing. Sebastian Busuioc
Echipare coloane sustinere pergola Venus cu sistem audio integratȘtefan Simon, UPBIng. Stefan Dinu
Studiu comportament arcuri torsiune pentru acționare uși sectionale. Verificare experimentala prin masuratori ale relatiei dintre greutatea usii si dinamica arcurilorMarc Brisan, UPBIng. Iulian Modoranu
Customer Satisfaction Survey Marketing MCA Grup 2014Dana Elena Bratu, Univ. Bucureşti, ComunicareSpecialist PRArabela Boboc

Foto_2_Internship_MCA_2014

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.